Žebříček nejlepších míst pro život: Češi si žijí líp, než Italové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Žebříček nejlepších míst pro život: Češi si žijí líp, než Italové!

Češi si žijí líp, než Italové!
Češi si žijí líp, než Italové! (Foto: ara)

Ze 163 států světa se nejlépe žije v Norsku. Uvádí to analýza společnosti Boston Consulting Group. Česká republika obsadila 25. místo a tím se stala sladším místem pro život než třeba Španělsko, a dokonce i Itálie.

Kdo se pídí po nejkvalitnějším místě pro život, tomu dala odpověď shromážděná data. Z nich vyplynulo, že nejsladší život prožijete v západní a severní Evropě. První neevropskou zemí je až na 11. příčce Austrálie. Svou vydobytou 25. příčkou pak dokonce Česko předběhlo Itálii. Jaká data se sčítala a průměrovala?

Experti klasifikovali ekonomický růst (hrubý domácí produkt), stabilitu ekonomiky, situaci na trhu práce (nezaměstnanost), kvalitu zdravotnictví, vzdělávání a životního prostředí, stav občanské společnosti nebo rozdíly v příjmech. Z toho nejlépe jako i v předchozích letech dopadlo Norsko, Nizozemsko, Finsko, trochu ironicky patří do první pětky i útoky zmítané Německo či Rakousko. Tam ne!
Na chvostu žebříčku jsou Niger, Zimbabwe, Jemen, Haiti, Súdán, Demokratická republika Kongo a naprosto nejhorším místem pro život je podle studie Středoafrická republika.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.