Takhle se školí malí záchranáři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Takhle se školí malí záchranáři!

JAK DRŽET HADICI. K důležitým složkám integrovaného záchranářského systému patří i hasiči. A tak je důležité nejen navštívit skutečnou hasičskou služebnu, zjistit, jak u hasičů pracují potápěči, ale také si vyzkoušet, jak se správně drží požární hadice. A je to pěkná dřina!
JAK DRŽET HADICI. K důležitým složkám integrovaného záchranářského systému patří i hasiči. A tak je důležité nejen navštívit skutečnou hasičskou služebnu, zjistit, jak u hasičů pracují potápěči, ale také si vyzkoušet, jak se správně drží požární hadice. A je to pěkná dřina! (Foto Aha! – Robert Klejch)

Prázdniny se dají využít i jinak než jen k odpočinku, sezení u počítače či bezcílnému poflakování se s partou po sídlišti. Připravit se dá i na vysněné budoucí povolání! Malí školáci, z nichž časem možná vyrostou záchranáři, se rozhodli zdokonalit ve svých znalostech a projít týdenním výcvikem. Na specializovaném příměstském táboře se během týdne naučí, jak pracují zdravotníci, hasiči a policie, a dokonce i jízdní skupina na koních. I takhle se mohou školit malí záchranáři!

Téměř polovina lidí neví, jak poskytnou první pomoc, další z ní mají strach. Jeden z průzkumů dokonce ukázal, že se přes 80 % dospělých bojí, že by dát první pomoc nezvládlo!

„Proto je důležité, aby se děti vše učili již od malička. Z našich zkušeností víme, že první pomoc je schopné poskytnout i pětileté dítě. Pozná nebezpečí, zná tísňová čísla a dokáže i spolupracovat,“ vysvětluje vedoucí školitel a vedoucí tábora Malý záchranář Zbyněk Pokorný. A jak probíhá „výcvik“ těch nejmenších? Podívejte se na něj v naší fotogalerii!




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.