Chemický pokus na dětském táboře skončil nehodou: Čtyři kluci (8 až 12 let) se vážně popálili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Chemický pokus na dětském táboře skončil nehodou: Čtyři kluci (8 až 12 let) se vážně popálili!

Na dětském táboře zasahovali záchranáři v sanitce i vrtulníku.
Na dětském táboře zasahovali záchranáři v sanitce i vrtulníku. (Foto ČTK)

Chemický pokus měl dětem ukázat chemii v praxi. Způsobil jim ale popáleniny a bolest, na které do smrti nezapomenou. Čtyři chlapci (8, 10, 12, 12) mají popáleniny až na 40 procentach těla.

Vážné popáleniny chlapců způsobila nedbalost dospělých! To je podezření, které vyšetřují policisté na Třinecku. „Přijali jsme oznámení o vznícení technického lihu na dětském táboře. Vyšetřujeme případ pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachatel je zatím neznámý,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Sikorová.

To, že za nehodu zřejmě mohli dospělí, potvrdili i záchranáři. „Děti měly dělat chemický pokus v rámci táborového programu. Došlo ke vzplanutí hořlaviny a zasažení čtyř chlapců. Nešlo o spontánní aktivitu dětí,“ popsal mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Dva z chlapců transportoval do ostravské nemocnice vrtulník. Mají popáleniny až na 40 procentech těla. Dalším dvěma chlapcům oheň popálil deset procent kůže.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.