Tohle byl muj pejsek - Brutálně ho ubili o zeď | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tohle byl muj pejsek - Brutálně ho ubili o zeď

Ramon na archivní fotce těsně před útokem.
Ramon na archivní fotce těsně před útokem.

NOVÝ JIČÍN – Šok, zděšení i smutek – tyto pocity ovládly obyvatele místní části Žilina u Nového Jičína. U jednoho z domů v Beskydské ulici se totiž odehrál drastický případ násilí na zvířeti. Devětadvacetiletý muž tam brutálně umlátil psa.


„Ve tři čtvrtě na pět mě probudil štěkot mých dvou psů. Najednou ale jeden z nich zmlkl a pak se začaly ozývat duté rány,“ vzpomíná na hrůzný večer majitel šestiletého hladkosrstého pinče Ramona Jan Mynář.
Pohled z okna jej naprosto šokoval. „Stál tam muž z vedlejšího domu, držel Ramona za zadní nohy a mlátil s ním o zídku a schody. Zařval jsem na něj, ať ho hned nechá. Odpověděl, že k nám přišel na návštěvu a že ho prý pes pokousal,“ říká se slzami v očích majitel pejska. Než stačil vyběhnout z domu, byl útočník pryč. Na zemi před garáží zůstal ležet těžce zraněný Ramon.
„Už jenom sípal, měl růžovou pěnu u pusy a oko venku. Hned jsem volala policii a syn běžel se psem k veterináři,“ řekla Aha! zdrcená Jarmila Mynářová. Ortel zvěrolékaře byl jednoznačný. Zranění byla tak vážná, že psa musel nechat utratit.
„Ramona jsme dostali před lety darem. Byl moc hodný, nikomu by neublížil. Teď už žádného dalšího nechci,“ vzdychla majitelka psa.

Kliknutím zvětšeteÚtočník Dan Mikula je podle místních lidí známá firma. Z oken bytovky, ve které bydlí, je často slyšet podezřelý hluk. Prý se zde mají odehrávat i drogové orgie. Mynářovi ale dosud žádné velké problémy neměli. „Vůbec to nechápu. Byl tu párkrát na návštěvě, jinak jsme ho skoro vůbec neznali,“ kroutí hlavou Jan Mynář.

Policisté u muže těsně po brutálním útoku naměřili přes půl promile alkoholu. „Bude se zpovídat z trestných činů týrání zvířat, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody,“ řekl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.


Autor: (mpl)
Foto pro Aha! – Petr Bláha, archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.