Na míse sedíme špatně, ničíme si zdraví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Na míse sedíme špatně, ničíme si zdraví!

Balancovat na míse asi nebudete. Přesto by byl tento způsob pro tělo zdravější!
Balancovat na míse asi nebudete. Přesto by byl tento způsob pro tělo zdravější! (Ilustrační foto pixabay)

Taky nesnášíte dovolenou v cizině, kde nenajdete nic jiného než turecké záchody? Měli byste za ně být naopak rádi. S vynálezem moderní toalety jsme si totiž začali huntovat zdraví!

Podřep na paty a vykonat velkou potřebu. Naši předci si takto ulevovali celá staletí. Pak ale přišel moderní záchod, na kterém sedíme s koleny v pravém úhlu. Ano, je to pohodlnější. Ale zdravější nikoliv. 

Abychom vysvětlili důvody, nezbývá než zajít do podrobností. Aby stolice vyšla z těla, je pro nás zásadní trakčník. Ten je ale při pozici vsedě doslova „skřípnutý“. Musíte-li toaletu navštěvovat častěji, abyste se zcela vyprázdnili, je to právě z tohoto důvodu. Dojdete-li si ale na turecký záchod nebo někam do přírody a čapnete si na paty, trakčník může rázem fungovat přesně tak, jak má.

Tato pozice je ale náročná a nepohodlná. Existuje proto moderní řešení. Místo toho, abyste vyhodili záchod a nechali si místo něj udělat díru v zemi, stačí, když si pořídíte podložku pod nohy. Ty se díky ní dostanou výše a do správného úhlu. Podložka se jmenuje „squatty potty“. Objednat domů si ji můžete z Ameriky, Británie, Kanady nebo Austrálie.

S touhle vychytávkou by se vaše trápení na toaletě mělo stát minulostí!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.