Jan (27) z Hluboké se probudil, koukl z okna a tam... Jelen! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jan (27) z Hluboké se probudil, koukl z okna a tam... Jelen!

Jelen si jako v zoo prohlížel místní obyvatele...
Jelen si jako v zoo prohlížel místní obyvatele... (Foto: Jan Buchar)

»Jedna lahev nedopitá, druhá dopitá, proto koukám na parohy, proto vidím čtyři nohy, čtyři kopyta. Jelene, oči máš zelené...« Jako v písničce Potkal jsem jelena si včera ráno připadal Jan Buchar (27). Když se probudil a koukl z okna, před domem stál šesterák.

Jenže Honza byl střízlivý a jelen opravdový... V Hluboké u Borovan na Českobudějovicku se mladé zvíře postaralo o opravdu netradiční ráno. „Vzbudil nás rozčilený štěkot psů,“ popisoval nečekanou událost Jan Buchar, který byl v obci na návštěvě u rodičů své přítelkyně. Pohotově se chopil mobilu a vyběhl na ulici. „Pak přijeli policisté a na silnici zastavili dopravu,“ líčil Buchar.

Jelen se v obci zdržel tři a půl hodiny. Dokonce se napásl na louce a zaplaval si v místním rybníku. Z toho se mu moc ven nechtělo. Obyvatelé Hluboké se zvíře snažili z obce vylákat na suchou housku. Ale marně. Nakonec ho aspoň přesvědčili, aby sešel ze silnice do kukuřičného pole.

Kuriózní zásah potvrdila i policejní mluvčí Lenka Krausová: „Místní zastavili hlídku z Lišova, která tam náhodně projížděla, a ta odklonila dopravu. Po třech a půl hodinách skončil jelen v soukromé oboře, odkud utekl.“

Video se připravuje ...

Přečtěte si
ivoadler
10. 7. 2016 • 14:40

Byl jsem v lázních a každou chvíli jsme měli na jídelníčku zvěřinu. Všechna samozřejmě byla z takových jeleních farem. Takový jelen možná přibírá na váze víc než ovce nebo tele. Proč ho nechovat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.