Nebezpečný vězeň pláchl z basy na Bytízu: Může být ozbrojen! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nebezpečný vězeň pláchl z basy na Bytízu: Může být ozbrojen!

Pokud Davida Váchu potkáte, rozhodně ho sami nezadržujte, volejte policii.
Pokud Davida Váchu potkáte, rozhodně ho sami nezadržujte, volejte policii. (Foto Policie ČR)

Nebezpečný vězeň David Vácha (34) utekl v úterý z věznice Bytíz na Příbramsku. Prostě přelezl zeď a plot. V kraťasech a tričku je nyní na útěku, podle policie má možná s sebou i s ostře nabitou zbraň.

Ve věznici si muž odpykával trest za krádež a maření úředního rozhodnutí, v úterý dopoledne ho to ale asi přestalo bavit a prostě »odešel«. Využil totiž mírnějšího režimu věznice s dohledem. „Přeskočil zděný plot a překonal i další oplocení,“ řekla Aha! Michaela Richterová, mluvčí středočeské policie.
Dnes už se Vácha může pohybovat kdekoliv po Česku. Váchovi nekomplikoval útěk ani vězeňský mundúr. Díky řádu věznice mohl nosit bílé tričko a krátké kostkované červené kalhoty.

Po vězni teď pátrá policie. Muž měří asi 180 centimetrů, je hubené postavy, má hnědočerné rovné vlasy a hnědé oči. Po celém těle nosí různá tetování. Policie žádá, aby se jej lidé nepokoušeli nijak zadržet a raději volali linku 158.


Policie: Může být nebezpečný

Vácha je pravděpodobně ozbrojen a policie před ním varuje. „Při posledním pátrání u něj bylo podezření na držení nelegální zbraně s náboji,“ uvedl komisař Vladislav Martinec s tím, že si ji mohl zločinec klidně někde vyzvednout.

Co je věznice s dohledem

V Česku jsou čtyři typy věznic: s dohledem, s dozorem, s ostrahou a se zvýšenou ostrahou. Věznice s dohledem umožňují odsouzeným neomezený pohyb a práci podle podmínek dané věznice mimo ni. Také v mimopracovní době se odsouzení mohou účastnit různých akcí mimo věznici, za doprovodu vychovatele nebo jiného odborného pracovníka vězeňské služby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.