Velký letní »úklid«: Vyčistěte své čakry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Velký letní »úklid«: Vyčistěte své čakry!

Zablokovaná čakra vám může pořádně zavařit!
Zablokovaná čakra vám může pořádně zavařit! (Foto scom, ara)

Necítíte se dobře, něco vám nejde, jste unavení, máte nízký, či vysoký tlak nebo strach z lásky a pořád dokola si říkáte, čím to asi může být? A napadlo vás někdy, že můžete mít zablokovanou čakru?

Co jsou čakry?

Čakry jsou energetická centra v našem těle. Proudí jimi vitální energie, která nás drží naživu. Každá čakra vibruje v jiném energetickém rytmu, s odlišnou frekvencí a je spojena s jinou barvou. Je-li proudění energie příliš silné, nebo naopak příliš slabé, dochází k nerovnováze v našem fyzickém i astrálním těle.

Pokud nedojde včas k nápravě, dochází ke vzniku tělesných i duševních chorob. Pokud je chcete zprůchodnit a zefektivnit tok energie, musíte věřit tomu, co děláte, mít abstraktní představivost, fantazii, mentální sílu ke změnám. Ochotu věřit a touhu měnit věci.

Kořenová čakra

Reprezentuje naši osobnost, pocity a jejich příčiny.
Umístění: spodní část páteře, kostrč.
Emocionální záležitosti: otázky přežití jako je finanční nezávislost, peníze, jídlo. Pokud je čakra zablokována, hrozí únava, neshody s rodinou a dezorientace.
Zablokování: konzumní život, nedostatek vitality.
Jak na to: zkuste si vizualizovat roztavenou lávu, která se nachází pod vámi. Je sytě červená. Přejděte bosi do prostoru, představte si rostoucí kořen z nohou do středu Země.


Křížová čakra

Schopnost přijmout nové zkušenosti, respekt. Vztahy. Smyslnost. Tvořivost.
Umístění: podbřišek, asi 2 cm pod pupíkem
Emocionální záležitosti: pocit hojnosti, pohody, potěšení, sexualita. Při zablokování způsobuje sexuální dysfunkce, hormonální nerovnováhu a nedostatek aktivity v přírodě.
Zablokování: sexuální potíže, chladnost.
Jak na to: tuto čakru zapojte pouze tehdy, když jste si jisti způsobem sebevyjádření, máte potenciál a jste ochotni se sladit se svým skutečným já. Uvědomte si, kým jste, zkuste se definovat. Nevíte jak? Zkoušejte to, přijdete na to.

Čakra solar plexus

Schopnost sebejistoty a ovládání svého života, rozvoj osobnosti, vůle.
Umístění: horní část břicha, oblast žaludku.
Emocionální záležitosti: vůle a víra, sebevědomí, sebedůvěra, sebeúcta, která se může při zablokování projevit v zažívacím systému, tedy nevolností, slabostí ve svalech, nízkou odolností a malověrností.
Zablokování: ztráta odvahy, slabá vůle.
Jak na to: přehodnoťte svoje osobní možností a síly, vydejte se jiným životním směrem. Potřebujete čas a prostor, abyste odhalili skutečné já.

Srdcová čakra

Schopnost milovat. Soucit, empatie, nesobeckost.
Umístění: centrum hrudníku, těsně nad srdcem.
Emocionální záležitosti: láska, radost, vnitřní mír. Zablokování může způsobovat vysoký či nízký tlak, srdeční symptomy, hněv, pocit necitlivosti a strach z lásky.
Zablokování: nemožnost budovat a rozvíjet vztahy.
Jak na to: představte si bílé světlo ve středu hrudníku a nechte ho rozšířit do celého těla. Zklidníte tak pocit bolesti. Nebo zkuste psát deník či si popovídat s dobrým přítelem.


Krční čakra

Schopnost komunikace. Sebevyjádření, inspirace.
Umístění: krk.
Emocionální záležitosti: komunikace, sebevyjádření pocitů, při zablokování hrozí frustrace, strach a neschopnost se vyjadřovat.
Zablokování: nemožnost komunikace.
Jak na to: zpívat, tancovat, psát, křičet, vyjadřovat se bez obav, postavit se za osobní přesvědčení, věřit v sebe sama.

Čakra třetí oko

Schopnost zaměřit se a vidět obraz. Duchovní síla, intuice.
Umístění: na čele mezi očima
Emocionální záležitosti: intuice, představivost, moudrost, schopnost myslet a rozhodovat se, zablokování čakry se může projevit bolestmi hlavy, nedostatkem pochopení a pocitem ztráty.
Zablokování: odmítavý přístup ke všemu duchovnímu.
Jak na to: představte si, že máte na čele ještě třetí oko a rozhlédněte se kolem sebe.

Korunní čakra

Nejvyšší čakra představuje naši schopnost být duchovně plně propojeni.
Umístění: vrchol hlavy.
Emocionální záležitosti: vnitřní a vnější krása, naše spojení se spiritualitou, čistá blaženost. Když je čakra zablokovaná, můžete trpět bolestmi hlavy, strachem, nedostatkem důvěry, víry.
Zablokování: je zablokovaná i další ze zbylých čaker.
Jak na to: tato čakra představuje skutečnost, že všechno je energie. Vizualizujte si bílou energii, která sestupuje a obepíná horní část hlavy, otevře se a léčí nejvyšší čakru. Promluvte si s vyšším já a požádejte o vedení, léčení a moudrost.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.