Černý týden českých busů! Jednomu hořel motor, druhý boural... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Černý týden českých busů! Jednomu hořel motor, druhý boural...

Altenmarkt, Rakousko
Altenmarkt, Rakousko (Foto Freiwillige Feuerwehr Altenmarkt, videonews24.de)

Smrt 16 českých gymnazistů a pěti učitelů hrozila v úterý v rakouském Altenmarktu. Začal tam hořet motor autobusu, který vezl skupinu z vodáckého zájezdu.

Byli na cestě necelou půlhodinu, když z motoru začal vycházet dým. „Seděli jsme vzadu a najednou začaly z motoru šlehat plameny,“ popsal jeden ze studentů kvinty. Všichni stihli utéct a mnozí zachránili i zavazadla.

„Důvodem požáru je technická závada,“ uvedl hasič Mario Auer. Martin Lier, dispečer české cestovní kanceláře CVOK, Aha! řekl: „V tuhle chvíli nikdo neví důvod požáru, to je v šetření. Autobus tam ještě je, musíme zajistit odtah. Jde o poměrně nový vůz z roku 2008.“ Po pár hodinách měl nehodu další český bus. Na dálnici u německého Dortmundu naboural do stojícího vozidla. Ze 42 lidí se zranilo 11 lehce. Přestože byl dopravce český, mezi zraněnými nejsou občani ČR.
Dortmund, Německo

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.