Vyšetřování únosu Hanky a Tonči: Zmizely miliony z výkupného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vyšetřování únosu Hanky a Tonči: Zmizely miliony z výkupného!

Hanka a Tonča!
Hanka a Tonča! (Foto: ara)

Někdo se napakoval na tom, že stát obětoval 150 milionů na výkupné za unesené Češky Hanku a Tonču! Takové podezření nyní šetří státní zastupitelství. Část peněz prý totiž neskončila u únosců.

„Podnět jsme obdrželi. V následujících dnech po vyhodnocení jej postoupíme místně příslušnému státnímu zastupitelství,“ potvrdila serveru Neovlivní.cz pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Kdo dal podnět, není jasné, ale už v březnu o zpronevěře části výkupného hovořil exšéf civilní rozvědky Karel Randák.

Za Hanu Humpálovou (27) a Antonii Chrásteckou (27) a jejich osvobození z dvouletého zajetí v Pákistánu zaplatil stát údajně 150 milionů výkupného. Podle Randáka ale dostali únosci daleko méně. Kolik se tedy »ztratilo« cestou? Na to prý existují dvě verze. Podle jedné se stát rozhodl vyplatit osm milionů dolarů, k únoscům ale dorazilo jen šest. Druhá mluví o původně vyplacených šesti milionech, z nichž se ztratily čtyři miliony. Zloděj si tak přišel na 50 milionů, nebo dokonce na 100 milionů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.