Pochovali svalovce. Plakali i největší borci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pochovali svalovce. Plakali i největší borci

Vlastimil Krejsa na jedné ze soutěží.
Vlastimil Krejsa na jedné ze soutěží. (Aha! – Kateřina Kalibánová, Ronnie.cz)

ROUDNICE NAD LABEM – Široká záda, vypracované bicepsy, ploché břicho a neodolatelný úsměv. O tohle všechno podle vzpomínek příbuzných a kamarádů přišel český kulturistický sport. Otce rodiny a skvělého sportovce Vlastimila Krejsu (†32) zabila před několika dny na dálnici kráva. Včera se s ním rodina přišla naposledy rozloučit.

Zhruba tři sta věrných kamarádů, rodinných příslušníků a vyznavačů fitness se včera sešlo na hřbitově v Roudnici nad Labem, aby vyprovodili na poslední cestu Vlastimila Krejsu (†32). Bylo vidět, že většina přihlížejících svalovců má slzy na krajíčku, zatímco ženy už dávno plakaly. „Vlasta pracoval přes patnáct let na dráze a byl to dobrý chlap. Staral se o rodinu, staré rodiče a ještě mu zbýval čas na cvičení,“ řekli Aha! příbuzní.

Když začalo spouštění rakve do rodinné hrobky, přemohly slzy úplně všechny přihlížející. „Po Vlastíkovi zůstala manželka Lucie a osmiletý syn Jakub. Ten zítra oslaví své smutné deváté narozeniny,“ plakali kamarádi. Založili sbírku na pomoc oběma postiženým rodinám a za pouhý týden se vybralo už bezmála 60 000 korun.

Vlastimil Krejsa se svým kulturistickým svěřencem Petrem Froňkem (†28) zahynul v sobotu na 67. kilometru dálnice D1, když jejich auto narazilo do zaběhnutého skotu. Oba borci se zrovna vraceli z mistrovství ČR v kulturistice, jež se konalo v Orlové. Froněk tehdy vybojoval šesté místo, Krejsa na něj jako zkušený trenér dohlížel. Sám se důkladně věnoval cvičení od svých šestnácti let a na prvním soutěžním klání v roce 1989 skončil druhý.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.