Luxusní rezidence šéfa Islámského státu v Sýrii: Tady se cachtal Bagdádí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Luxusní rezidence šéfa Islámského státu v Sýrii: Tady se cachtal Bagdádí!

Terorista abú Bakr Bagdádí (44).
Terorista abú Bakr Bagdádí (44). (Foto: Twitter)

Zabili ho? Je na útěku? Po šéfovi tzv. Islámského státu abú Bakr Bagdádím (44) se slehla zem. Jisté je, že ve svém luxusním sídle není. Tam se totiž dostali Kurdové. Místo teroristy v něm ale našli našli jen mini zoo, protiletadlový kryt či bazén, ve kterém se Bagdádí cachtal a spřádal plány na ovládnutí světa.

Bagdádí proslul jako fanatik a psychopat, který byl odjakživa posedlý mocí. Zatímco malí chlapci sní o kariéře fotbalisty či kosmonauta, on se chtěl stát vůdcem. A i když maturitu nakonec udělal až na druhý pokus, jeho přání se mu splnilo – stanul v čele samozvaného Islámského státu (IS)!

V současné době se Bagdádí řadí mezi nejhledanější teroristy světa. USA na jeho hlavu už dříve vypsaly odměnu skoro 240 milionů korun! Oficiálně ho ale ještě nikdo »nedostal«. Zpráva o tom, že byl zraněn či zabit při náletech, proběhla již několikrát, naposledy asi před dvěma týdny... Zda je to ale pravda, se doposud nikdo oficiálně nepotvrdil... Selfíčko u vily
Zatímco se tak Bagdádí podle některých skrývá v iráckém Mosulu, Kurdové už se dostali k jeho opuštěnému sídlu u syrského města Manbidž. A ze selfíček, která si vojáci pořizují, je vidět, že si šéf IS žil skutečně nad poměry. Jedno z nich nahrál na Twitter i člen kurdských jednotek Serdar Mahmud. Co na něm je vidět? Kromě osobního bazénu či výběhu pro velbloudy a pro koně nechybí v teroristově panství ani kryt proti leteckým náletům.
Člen kurdských milicí si dělá selfíčko u rezidence.
V současné době je však bazén vypuštěný, zvířata chodí volně po výběhu a sídlo zeje prázdnotou... Podle bojovníků Lidových obranných jednotek (YPG) rezidenci nikdo nehlídá. Pláchli snad bodyguardi se svým šéfem?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.