Brexit by Ostrovany vyšel na bilion korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Brexit by Ostrovany vyšel na bilion korun!

Premiér Cameron přišel ruku v ruce s manželkou.
Premiér Cameron přišel ruku v ruce s manželkou. (Foto: Reuters, ČTK)

Je prima být nezávislý, ale cena, kterou by Britové za odchod z EU zaplatili, je gigantická. Teď už je rozhodnuto...

Volte odchod! Volte setrvání! Snad všechny britské deníky včera na titulkách masírovaly čtenáře návodem, jak se k historickému referendu o bytí či nebytí v Evropské unii postavit. S úderem sedmé ráno se ve čtvrtek otevřely volební místnosti a zájem Britů rozhodnout o budoucnosti země byl enormní. Zejména v Londýně a ve Skotsku, kde si většina lidí přeje zůstat součástí Unie.

V úspěch věřil také Nigel Farage, šéf Strany nezávislosti Spojeného království a arcikritik EU. „Myslím si, že máme velmi dobrou šanci, vážně v to věřím,“ nechal se slyšet. To by nebyla příznivá zpráva pro samotné Ostrovany. Ministr financí George Osborne totiž vyčíslil výpadek příjmů na asi bilion korun ročně a oznámil, že bude nutné zvýšit daně. Domácnosti by kvůli nižším příjmům ze zahraničního obchodu přišly o skoro 30 tisíc za rok. Poslední průzkumy včera ukázaly, že síly byly dokonale vyrovnané. Britští politici měli jistě bezesnou noc...

Víte, že...
...bez Británie v Evropské unii přijde Česko do roku 2020 o desítky miliard z Evropských fondů? Vyplývá to ze studie, kterou si nechal vypracovat vláda.

Časová osa brexitu



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.