Český střihoruký Edward umí s elektrickými nůžkami divy! Vystřihl šroubovici i traktor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Český střihoruký Edward umí s elektrickými nůžkami divy! Vystřihl šroubovici i traktor!

Václav Čapek si umí se smrky a keři opravdu vyhrát!
Václav Čapek si umí se smrky a keři opravdu vyhrát! (Foto Aha! - Jiří Čada)

Střihoruký Edward z Čech! Takovou přezdívku by mohl mít Václav Čapek (68) z Miletína na Pelhřimovsku. Víc než půl století strávil za volantem náklaďáků a autobusů, teď  si ale hraje se smrky a keři!

Čapne do ruky elektrické nůžky a z jejich ostří pak vycházejí roztodivné tvary. Desítky motoristů, kteří projíždějí Miletínem, přinutí zahrada manželů  Čapkových sundat nohu z plynu a zastavit. S úpravou stromů začali v roce 2002. Jehličnany stříhají ale jen jednou do roka, vždy při zatažené obloze, aby sluneční paprsky nepoškodily zkrácené jehlice stromů.

„Jedna paní se mě dokonce ptala, když viděla tuhle šroubovici ze starého smrku, jestli nejsem vyučený soustružník,“ směje se Václav, který se soustružníkem skutečně vyučil. Tenhle smrček připomíná třeba šroubovici vrtáku.

Václav ale propadl i traktorům a zmenšeninu Zetoru 25 K si »vysochal« i před svým domem. „Traktor manžel vystříhal z brslenu. Ten mění listy vždy na jaře, kdy mu dorostou nové,“ vysvětluje manželka Václava  Libuše. S tou mistr konzultuje všechna svá zamýšlená díla. Právě ona je opravdovou znalkyní všech rostlin, které krášlí jejich zahradu. Ovšem úprava je na jejím muži. Ten se svým nástrojem dokáže divy, stejně jako Johnny Depp coby Střihoruký Edward z 26 let starého amerického filmu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.