Kristýnka (17): Má nádor mozku! 4 operace a 6 chemoterapií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kristýnka (17): Má nádor mozku! 4 operace a 6 chemoterapií!

Máma Katka (vpravo), Kristýnka a její sestra Terezka (11) bojují společně.
Máma Katka (vpravo), Kristýnka a její sestra Terezka (11) bojují společně. (Foto Aha! – Jan Doležal, David Malík)

Mohla by se bavit, studovat, cestovat. Místo toho Kristýnka (17) z Plchova u Slaného svádí boj o život. Bující nádor mozku by mohl zastavit speciální přístroj. Jenže, na léčbu docházejí peníze, maminka dívky je zoufalá.

Před třemi lety začala Kristýnku bolet hlava. Bolest byla čím dál větší a léky nepomáhaly. Neurologické vyšetření stanovilo děsivou diagnózu – zhoubný nádor mozku. Následovalo šest chemoterapií a čtyři operace. „Po té poslední letos v dubnu přišel další šok. Větší část nádoru se odstranit nepodařilo,“ říká matka dívky Kateřina Mikušová (38).

Zastavit umírání
Kristýnka má dvojité vidění, po operaci jí nefunguje část hlasivek a špatně koordinuje pohyb. Přesto ale statečně bojuje dál. „Na radu odborníků z pražského Protonového centra jsme zahájili alternativní léčbu přístrojem Bicom. Další léčení by mohlo pomoci zastavit růst nádoru. Problém jsou ale peníze. Přístroj jsme si pronajali za 6000 Kč měsíčně a dalších 40 000 Kč měsíčně stojí rehabilitace na pražské klinice AXON. Ty dceři moc pomáhají, ale vůbec nevím, kde na to všechno vezmeme. Na všechno jsem sama,“ zoufá si mamka Kristýnky.
Táta má jiné zájmy...
Kateřina Mikušová pracuje jako dělnice, ale v zaměstnání bude muset pravděpodobně kvůli péči o dceru skončit. Otec Kristýnky se prý nestará tak, jak by měl, a alimenty neplatí. „Když potřebujeme odvézt třeba do nemocnice, většinou řekne, že nemá čas. Teď si mamka musela půjčit auto, aby neutrácela za taxíky,“ řekla Aha! sama Kristýnka.  
Pomohl i Zdeňce Pohlreichové
PRAHA (höh) – Se jmenovaným přístrojem má dobrou zkušenost i Zdeňka Pohlreichová (42). Při léčbě rakoviny prsu samozřejmě poslouchala lékaře, ale vedle toho zkusila i tuto možnost. „Bicom mám doma. Můj nádor zmizel a věřím, že kombinací všeho. Chemoterapie, psychosomatiky, stravy i přístroje,“ je přesvědčená Zdeňka.

Chcete pomoci nemocné Kristýnce? Pište na adresu aha@ahaonline.cz. 



Přečtěte si
-bello-
18. 6. 2016 • 00:06

Ta mrcha Pohlereichová si vydělávala reklamou na biotronickou lampu a kecala, jak jí pomohla v boji s rakovinou a jak se jí " čistilo tělo od škodlivin z chemošek" Ta nechutná mrcha tak dávala naději zoufalým lidem a brala za reklamu prachy a velmi dobře věděla, že lampa je k ničemu a rakoviny nezbaví!. A u té Kristýny je to jak přes kopírák a navíc znovu tam má reklamu jen ta jedna klinika.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.