Tyhle módní hity vám ničí nohy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tyhle módní hity vám ničí nohy!

Jak nám tato obuv ničí nohy?
Jak nám tato obuv ničí nohy? (Foto: ara)

Naprostým hitem letošního jara a léta jsou tzv. tenisové slipony. Oblibě se ale stále těší gumové crocsy, žabky, balerínky. Některé ženy se zase neobejdou bez vysokých podpatků. Jak nám tato obuv ničí nohy? Aha! i poradí, jak má vypadat ideální bota!

Pokud nechcete trpět otlaky, bolestí palcových kloubů, nebo dokonce čelit problémům se zády a koleny, na botách nešetřete. Když totiž budete v botách koupených v tržnici chodit celý den, jedna z výše uvedených potíží vás stoprocentně postihne.


Tenisové slipony
Nazouvací slipony mají být lehké, prodyšné a ohebné. Můžete si je pořídit jak ve sportovní, tak i v elegantní verzi. Ale ani ty kvalitní by se neměly nosit celý den. Problém je v tom, že mají ploché podrážky. Ty mohou způsobit kuří oka, puchýře, bolesti zad i artritidu.

Odvětrané žabky
V létě je nosí téměř všichni. Noha v nich sice pěkně větrá, ale odborníci je na celodenní nošení nedoporučují. Nemají totiž žádnou oporu klenby, mohou způsobit vybočení palce a netlumí při chůzi otřesy.
Gumové crocsy
Je rozdíl mezi těmi za stovku z tržnice a dražšími značkovými. A tady se investice do kvality vyplatí. Značkové crocsy mohou pomoci nemocným nohám, jsou vhodné pro končetiny po operacích i k celodennímu nošení. Navíc jsou velmi pohodlné.

Oblíbené sandály
Na trhu jich je velice mnoho, a tak není problém vybrat líbivé a kvalitní zároveň. Musí však splňovat několik podmínek. Noha v nich musí pevně držet a pata nesmí vybočovat do stran. Ideální jsou ty se zdravotní stélkou.
Univerzální baleríny
Na výsluní jsou už mnoho let. Jejich výhodou je, že se dají vzít téměř ke všemu. Ovšem neměly by se nosit celý den. Jsou ploché, nedrží dobře nohy a ty levnější jsou i málo prodyšné. Celodenní nošení balerínek je tedy nezdravé.

Sexy lodičky
Úzké a na vysokém podpatku působí velice žensky a sexy. Ale celý den v nich málokterá žena vydrží. Problém je v úzké špičce, která může deformovat palec a způsobit vybočení kloubu, tzv. halux. I podpatek vyšší než 3,5 cm není na dlouhodobé nošení právě vhodný. Bolí z něj ploska nohy a může způsobit křeč v lýtku. Rádce Aha!: Jak má vypadat ideální bota
• Lehká, prodyšná, pohodlná, s anatomicky tvarovanou stélkou.
• Nevyvolává při delším nošení bolest, otlaky odřeniny, zápach a pocit vlhka.
• Není příliš úzká a podpatek je cca 2 až 3 cm.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.