D1 před kolapsem: V létě hned pět »špuntů«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

D1 před kolapsem: V létě hned pět »špuntů«!

Před cestou se podívejte na web!
Před cestou se podívejte na web! (Foto: ara)

Jízda po D1 bude i v létě placenou zkouškou vlastních nervů! Řidiči musí počítat s pěti místy, kde kvůli opravám budou muset přeřadit na hlemýždí rychlost.

Podle ministra dopravy Dana Ťoka (ANO) je důvod  hororů na »jedničce« jednoduchý: dálnice je deset let po své životnosti a hrozí, že se rozpadne!
Léta se vlekoucí opravy by měly skončit nejpozději v roce 2020. Předtím cestující ovšem čekají takové »lahůdky« jako úsek opravovaný v délce 14 kilometrů mezi Humpolcem a Jihlavou.

Pokud se řidičům zdá, že stavbaři tu mají dlouhé »technologické« přestávky a nepracují v noci, jako třeba v Německu, je to podle Ťoka kvůli tomu , že s tím nesouhlasí obce kolem opravovaných úseků.
Ministr doporučuje se před cestou nejen po D1 podívat na web dopravniinfo.cz nebo použít aplikaci Waze, která online zobrazí postřehy ostatních řidičů přímo z kritických míst.
Kde budete v létě stát?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.