Iveta S. (†42) zemřela na rakovinu a... Gynekolog padělal dokumentaci?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Iveta S. (†42) zemřela na rakovinu a... Gynekolog padělal dokumentaci?!

Gynekolog Ivan Š. vinu odmítá. Hájí se, že k němu žena nechodila pravidelně a vyšetření odmítala s tím, že jsou jí nepříjemná.
Gynekolog Ivan Š. vinu odmítá. Hájí se, že k němu žena nechodila pravidelně a vyšetření odmítala s tím, že jsou jí nepříjemná. (Foto: Jana Ulrichová)

Péči o pacientku, matku tří dcer Ivetu S. (†42) z Podbořanska, zanedbal podle obžaloby gynekolog Ivan Š. Když u ní diagnostikovali nádor, byl už neléčitelný. Lékař za to teď stojí před soudem.

Žena, po které zůstaly tři dcery, si stěžovala na bolesti, výtoky a krvácení. Lékař ji ale podle státního zástupce nevyšetřoval důkladně, nedělal jí ani cytologické odběry. Údajně jí doporučoval hlavně bylinné koupele, které ale nepomáhaly. „Bez cílené léčby jsou těžko obhajitelné,“ zpochybnil tyto koupele i znalec obhajoby Aleš Roztočil. Když se Iveta S. dostala do nemocnice, bylo už pozdě. Zemřela na rakovinu děložního čípku.

Iveta S. (†42)
Gynekolog pak navíc, podle obžaloby, padělal její dokumentaci. U soudu včera vyšlo najevo, že zhruba dvě třetiny výkonů uvedených v dokumentaci Ivety Š. zdravotní pojišťovna vůbec neproplácela. Znalec k tomu uvedl, že je buď lékař vykonával, ale nenechával si je proplatit, což označil za nepravděpodobné, nebo je neprovedl a do dokumentace je dopsal dodatečně.
Gynekolog Ivan Š. vinu odmítá. Hájí se, že k němu žena nechodila pravidelně a vyšetření odmítala s tím, že jsou jí nepříjemná.

Přečtěte si
xcarodejka
14. 6. 2016 • 11:41

VZP nešetří asi vždy kvalitně a jaképak jsou postihy? Lékaři dnes potřebují "zdravé pacienty", jelikož na léčení mají omezené prostředky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.