Tajemství vraha Kevina Dahlgrena (23): Ze stříleček mu hráblo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství vraha Kevina Dahlgrena (23): Ze stříleček mu hráblo!

Kevina Dahlgrena přiváděl k soudu ozbrojenec.
Kevina Dahlgrena přiváděl k soudu ozbrojenec. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Americký ztroskotanec Kevin Dahlgren (23), který před třemi lety podle obžaloby povraždil v Brně-Ivanovicích své čtyři příbuzné, nepochází z rozvrácené rodiny nebo zanedbaného slumu na okraji velkoměsta. Naopak. Dětství měl jako v bavlnce, než mu hráblo při sledování hororových filmů a stříleček.

Celým jménem Kevin Peter Dahlgren bydlel spolu s rodiči v luxusní vile nedaleko Sacramenta, ve stotisícovém Rosewille v Kalifornii. V klidné lepší čtvrti, kde pořízení domu vychází v přepočtu na 10 až 15 milionů korun.

Elitní sousedé

Tam také absolvoval výběrovou střední školu Granite Bay High School. Mezi jeho starší spolužáky patřila třeba elitní golfistka Natalie Gulbis (33) nebo plavkyně a olympijské medailistky z londýnských Her Alyssa (25) a Haley (24) Andersonovy.

Sousedka Dahlgrenových Kathy Seymourová se ostatně jeho běsnění zdráhala věřit. Americkým novinářům řekla, že pověst rodiny i mladíka v milionářské čtvrti byly vynikající. „Jsou to skvělí a slušní lidé,“ prohlásila.

Rodina mu věří

Letmý pohled na příbuzné jí dává za pravdu. Otec Wayne Dahlgren (70) je penzionovaným obchodním ředitelem pojišťovny. Vyznává tradiční americké ctnosti – tvrdou práci, rodinu, ekonomický vzestup. A v Česku si troufl předstoupit před média a hájil svého syna.
„Věříme mu. Milujeme ho. Vraždy nespáchal,“ tvrdí. Matka Sondra (63) má české kořeny. Syn k ní údajně tíhne víc než k přísnějšímu, ale férovému otci.

Myslel na sebevraždu, mlátil psa

Malý Kevin prý podle amerických sousedů celý život trpěl úzkostí, v dětství byl ustrašený a bázlivý. Často údajně myslel na sebevraždu. Pak ale začal sjíždět na videu hororové filmy a začal se před očima měnit. V pubertě třeba čtvrt hodiny brutálně mlátil svého oblíbeného psa. Jindy, po zhlédnutí filmu, vyrazil v noci s nožem pozabíjet do městečka drogové dealery. Žádné ovšem nepotkal. Postupem času se stále víc uzavíral do sebe a proměnil se v nebezpečného psychopata. A v tomto stavu vyrazil do Brna.


Jak je příbuzný s popravenou rodinou?

Jak je Dahlgren příbuzný s povražděnou rodinou Harokových? Rodiče jeho matky Sondry emigrovali z Československa v roce 1949. U prarodičů v Československu ale museli nechat tehdy šestiletou dceru Ivanu. Sondra se už emigrantům narodila v USA. Obě sestry a jejich rodiny se setkaly poprvé v roce 1968, kdy už Ivana měla dvě děti – jednou z nich byla i zavražděná Veronika. Hodně se sblížily až po revoluci, kdy se začaly pravidelně navštěvovat. Rodině Harokových se to stalo osudným.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.