Největší soudní den v Česku! Přidají Kramnému roky navíc? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Největší soudní den v Česku! Přidají Kramnému roky navíc?

Petr Kramný včera u odvolacího soudu.
Petr Kramný včera u odvolacího soudu. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Těžkou kritiku schytala za rozsudek v případě Petra Kramného (38) ostravská soudkyně Renáta Gilová. U Vrchního soudu v Olomouci na její práci nenechala nit suchou nejen Kramného obhájkyně Jana Rejžková, ale ani státní zástupkyně Jarmila Večeřová.

Zbrklost? Přeřeknutí? Chyba? Nikdo neví. Rozsudek v případě vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) na dovolené v Egyptě byl údajně špatně vyřčen. Proto by měl být zrušen. Na chybu soudkyně Gilové, která při čtení rozsudku v ostravské soudní síni zaměnila u paragrafu, podle nějž vynesla rozsudek, písmeno c) za b), upozornila i státní zástupkyně Večeřová.


„Jednalo se o pochybení při vyhlašování rozsudku, což si pak soud v písemném rozsudku uvědomil. Toto vyjádření nelze mít ale za nápravu pochybení a nepřichází v úvahu ani jiný postup než zrušení předmětného výroku soudem,“ řekla olomoucká žalobkyně Večeřová.

Video se připravuje ...


Hned se přidala i obhájkyně Jana Rejžková. „Soud shromažďoval pouze důkazy o tom, jak to asi mohlo proběhnout. Navíc se přiznal, že není schopen rekonstruovat děj,“ uvedla obhájkyně. Předseda senátu vrchního soudu Václav Čapka se nenechal kritikou kolegyně rozhodit. Sám dnes buď celý případ vrátí do Ostravy k novému projednání, případně stávající rozsudek potvrdí, nebo může vynést nový rozsudek, a tak napravit chybu Gilové. O to zřejmě jde žalobkyni, která pro Kramného požaduje trest vyšší o dva roky, tedy 30 let!


VÍCE O KAUZE PETR KRAMNÝ ZDE!



Přečtěte si
pravlast
1. 6. 2016 • 21:33

Když už ho každý na základě mediálních masáží soudí,ať najde aspoň jediný přímý důkaz.Nijak s ním nesympatizuji,ale myslím že opravdu není tak dobrý aby zničil všechny stopy a dokázal oklamat patology i detektor lži.A soudní zločinci ať třeba projdou svoje svědomí. . .https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo . .T

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.