Smrt pacientů v Rumburku: Bude trumfem nový posudek? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smrt pacientů v Rumburku: Bude trumfem nový posudek?

Věru M. soud v lednu osvobodil.
Věru M. soud v lednu osvobodil. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Nový revizní posudek. Tento trumf chce vytáhnout státní zastupitelství při odvolání v případu vraždy šesti pacientů. Z té obžaloba vinila Věru M. (54).

Kauza už je na Vrchním soudu v Praze, který se jí bude zabývat. Věru M. letos v lednu krajský soud osvobodil. Podle něj se neprokázalo, že by pacienty zabíjela vysokými dávkami draslíku, jak tvrdila obžaloba. Ta se opírala o posudky znalce Radka Matlacha.

Naopak znalec obhajoby Zdeněk Šňupárek tvrdil, že šlo o úmrtí očekávaná. Krajský soud proto nechal vypracovat posudek revizní, jehož autoři se ztotožnili se Šňupárkem. Posudek znalců obžaloby naopak rozcupovali.

„S jeho závěry komise nesouhlasí, některé jsou proti pravidlům lékařské vědy,“ řekl jeden z jeho zpracovatelů Martin Dobiáš.

Státnímu zastupitelství se to nelíbí. Žádá proto nový revizní posudek, který by zpracovali jiní znalci. Zda mu Vrchní soud vyhoví, není zatím jasné, hlavní líčení ještě nařízeno nebylo.

Přečtěte si
ararat
25. 5. 2016 • 11:05

Bude průserem,že se opět neprokáže její vina,ale někdo musel zabíjet.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.