Kuřák zapálil Mahenovo divadlo! Sedělo v něm 580 dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kuřák zapálil Mahenovo divadlo! Sedělo v něm 580 dětí!

Od nedopalku cigarety začalo hořet Mahenovo divadlo v Brně.
Od nedopalku cigarety začalo hořet Mahenovo divadlo v Brně. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Neopatrný kuřák zapálil v Brně Mahenovo divadlo plné dětí! Hořet začalo během představení Ostrov pokladů. V hledišti bylo přitom skoro šest stovek školáků.

„Hodinu před polednem začala hořet kulisárna,“ řekl Aha! mluvčí záchranářů Jaroslav Mikoška. Divadlo hned prostoupil štiplavý zápach, smrděly škvařící se plasty. Černý dým se valil i do ulic a vytvořil v centru Brna obří sloupec. Policisté s učitelkami vyvedli okamžitě děti ven z budovy. Některé plakaly, bály se, že jim v šatně shoří bundy. Záchranáři oheň rychle zpacifikovali. Lehce se přitom zranili tři policisté a dva divadelníci. Kulisy v přístavku divadla shořely kvůli neopatrném kuřákovi. Mluví se o bezdomovci, vyloučeno ještě není ani provinění některého z kulisáků. Škody jsou za 250 000 Kč. Popelem lehly rekvizity z inscenace Otevírání studánek Alfréda Radoka.

 

Víte, že...
...Mahenovo divadlo je národní kulturní památka z roku 1882? Jako první na světě nahradilo plynové osvětlení tehdy pouze tři roky starým vynálezem Thomase Alvy Edisona – elektrickými žárovkami. Projekt elektroinstalace provedl sám legendární Edison.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.