Oceán vyvrhl příšeru! Nikdo netuší, co je zač... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Oceán vyvrhl příšeru! Nikdo netuší, co je zač...

Pro zdechlinu se rychle vžilo označení »monstrum z Port Talbotu«.
Pro zdechlinu se rychle vžilo označení »monstrum z Port Talbotu«. (Foto: Facebook)

Velryba? Krokodýl? Nebo snad dokonce mimozemský vetřelec?! Ani odborníci se nemohou shodnout, co za příšeru vyvrhlo moře na pláž nedaleko velšského města Swansea. Zdechlina čehosi prapodivného má na délku bezmála tři a půl metru.

Monstrum z Port Talbotu, jak podle místa nálezu britská média mršinu pokřtila, našla při venčení pejska jistá Melanie Rees (41). „S manželem často nacházíme vyplavené ryby nebo medúzy, ale nikdy nic tak obrovského,“ diví se ještě dnes.


Smrad a mouchy
Melanie si prý nejdřív myslela, že jde o kus dřeva. Jenže když přišla blíž, udeřil ji do nosu odporný puch. „A taky mouchy. Kolem té mrtvoly jich poletovaly mraky,“ líčí dáma, která se jala zjistit, co to vlastně našla. Příšeru nafotila, snímky pověsila na Facebook a veřejnost poprosila o radu. „Ozvali se i odborníci, ale nikdo si není jist. Podle některých to vypadá trochu jako krokodýl, ale kde by se tu vzal? Někteří lidé to zlehčovali, prý jde o dinosaura, nebo dokonce mimozemšťana,“ směje se Melanie.

Je to jen kytovec?
Nejrealističtěji se tak jeví možnost, že monstrum je ve skutečnosti kulohlavec černý, kytovec příbuzný delfínů. Jenže ti se blízko pobřeží takřka nevyskytují...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.