Krabí tyčinky kraba NIKDY neviděly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Krabí tyčinky kraba NIKDY neviděly!

Surimi tyčinky nemají s krabím masem nic společného.
Surimi tyčinky nemají s krabím masem nic společného. (Foto: ara)

Krabí tyčinky neviděly kraba ani z rychlíku. Podle výsledků testů časopisu dTest obsahují drcené rybí maso. A i toho je málo!

Spotřebitelský časopis prozkoumal krabí tyčinky, zvané surimi, dostupné na českém trhu. Tyčinky obsahují většinou pastu z drceného rybího masa, škroby, vaječné bílkoviny a další zahušťovadla. Rybí maso z baltských ryb tvoří zhruba 35 procent tyčinek. „Našel se ale jak prémiový produkt s téměř 50procentním obsahem rybího masa, tak i výrobek s pouhým pětinovým podílem,“ shrnuje výsledky Hana Hoffmannová, vedoucí redakce časopisu dTest. V žádném z testovaných výrobků nebyly ani stopy skutečného krabího masa.


Z výživového hlediska také nejsou surimi žádná výhra – navzdory původu prakticky neobsahují zdraví prospěšný rybí tuk, a tedy nenasycené mastné kyseliny omega-3 a vitaminy rozpustné v tuku. Co v nich nalezneme, je bohužel vysoký podíl soli – 100 gramů tyčinek poskytne až 30 procent doporučené denní dávky sodíku.

Přečtěte si
-bello-
18. 5. 2016 • 23:15

jardavozembouch nikoli, není u nás se vším, ale s Evropskou unií,Nastuduj si, proč nesmíme užívat název džem! A do Němc a jinam bych tedy kvůli jídlu určitě jela

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.