Jan S. (24) před soudem: Vraždil matku, nebo seděl u počítače? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jan S. (24) před soudem: Vraždil matku, nebo seděl u počítače?

Zavražděná pejskařka Máša s jedním ze svých milovaných psů.
Zavražděná pejskařka Máša s jedním ze svých milovaných psů. (Foto Aha –Vlaďka Hradská a PČR)

Až 18 let vězení hrozí Janu S. (24), který se před soudem zpovídá z vraždy matky Marie S. (+48). Soudkyně Olga Smrčková má těžký úkol najít pravdu v případu, kdy motiv není jasný a obžalovaný vinu odmítá.

Otec, bratr a další členové rodiny přišli včera podpořit Jana S., nevěří, že by byl schopen brutálně vraždit. Ten vystupuje klidně, bez emocí a gest. Podle obžaloby měl Marii S., která šla venčit své psy, utopit v tůni. I když se nepřiznal, svědčí proti němu pachové a biologické stopy. Včera u soudu vypovídal hasič, který mu zprávu o nálezu matčina těla sděloval.


„Když volala policie a potvrdila, že tělo bylo nalezeno. Řekl jsem mu to. Reagoval klidně. Nic. Žádné emoce,“ popsal svědek. Jan S. tvrdil, že v době vraždy seděl u PC. Počítačové alibi ale mladému muži soudní znalec nepotvrdil. „Nelze prokázat, že v inkriminované době seděl u počítače. Navíc byl v ten den v počítači změněný čas, lišil se o hodinu,“ řekl znalec v oboru výpočetní techniky Jaroslav Kothánek.

Co se stalo
Marie S. z Myšence u Protivína šla loni 1. května ráno na procházku se psy rasy basenji podél řeky Blanice. Kolem poledne lidé zahlédli psy volně pobíhat. Rodina začala Marii S. hledat, pak se do pátrání zapojili i hasiči a policie. Po čtvrt na osm večer bylo tělo Marie nalezeno v těžko přístupné tůni. Měla roztrhané a rozřezané oblečení, na hlavě rány po úderech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.