I Česko má svého „Fofoláka“, jmenuje se Koudy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

I Česko má svého „Fofoláka“, jmenuje se Koudy!

Video se připravuje ...

Zažil si mlácení a týrání, hrozilo mu utracení. Nakonec získal nový domov a boduje na výstavách.

Když se v reklamě na limonádu objevil kříženec s předkusem, diváky bavil. Předobraz psího herce našli tvůrci v Americe. Českého Koudyho s ním spojuje osud a úsměv těch, kteří se s ním setkali. Petra Dvořáková (31) našla Koudyho (12) v Depozitu Beruška na podzim 2012. V něm byl pejsek půl roku po příchodu z jiného útulku, kde skončil po odebrání předchozímu majiteli kvůli týrání. „Byl v hrozném stavu, veterinář doporučoval Koudyho utratit,“ prozrazuje Aha! Dvořáková. Lidé to ale nevzdali. Koudy se uzdravil, přišel ale skoro o všechny zuby, zůstaly mu tři. „Kvůli tomu má pořád jazyk venku, ale všechny tím odrovnává,“ říká se majitelka.

Spáč, co znovu věří lidem

Koudy je podle všeho kříženec německého pinče a krysaříka nebo čivavy. „Plus všechno, co prošlo kolem,“ dodává s úsměvem Dvořáková. Na kruté zacházení pejsek v novém domově brzy zapomněl. S paničkou třeba absolvoval kurz heroparkuru v psí škole v Herolticích, kam jezdí pravidelně. Jaký Koudy je? „Extrémně dlouho spí a extrémně hodně jí,“ přiznává panička. „Nejvíc na něm obdivuji to, že i když se všeho bál, každého zvýšeného zvuku, petard, bouchnutí klíči, pokličky od hrnce, zase si začal hrát. Zase věří lidem. Na to v jakém byl stavu, je to úspěch.“ Čerstvě, na začátku dubna 2016, bodoval Koudy v soutěži voříšků veteránů v rámci výstavy Happy Dog Show 2016, kde se umístil na třetím místě a zdatně rozšířil davy svých obdivovatelů.

Ti z »Veselého ocásku«

Happy Dog Show 2016 byl druhý ročník výstavy pro psy s průkazem původu i bez, kde šlo především o to užít si den a pomoci s naplněním misek pejsků bez domova. Akci pořádá občanské sdružení Happy Tail, z.s. (česky „Veselý ocásek) tvořená studenty vysokých škol. „Snažíme se pomoci navrátit pejsky z útulku zpět do psího života spojeného s rodinou,“ řekla Aha! Klára Hájková, předsedkyně sdružení. „Chceme, aby se každý z opuštěných pejsků mohl těšit z objetí nového majitele nebo abychom jim alespoň zpříjemnili pobyt v útulcích,“ dodala.

Kdo je Tuna

Kříženec čivavy a jezevčíka jménem Tuna (5) žije v Americe se svou paničkou. Své jméno (česky „Tuňák“) získal prý podle podlouhlého čumáku a netradičního předkusu. Majitelka Courtney Dasherová ho zachránila před utracením v roce 2010 v Los Angeles jako čtyřměsíční štěně. Po založení Tunova profilu na foto – sociální síti Instagram získal neuvěřitelnou popularitu. K dnešku má přes 1,7 miliónu nadšených sledujících. Dasherová denně dostává řadu e-mailů od lidí o tom, jak tuna změnil jejich život. „Opravdová krása přichází ve všech podobách a vyzařuje zevnitř,“ zní Tunovo poselství.

Video se připravuje ...

Přečtěte si
petra1904
30. 5. 2016 • 15:26

Děkuji za názor....až prožijete to, co on, pak mi budete stát za obsáhlejší reakci....i Váš názor nás posouvá dál

mirkazam
18. 5. 2016 • 09:21

Je vidět,jak jsou lidi praštění.Pes je obluda ...a ještě boduje na výstavách....no můj favorit to určitě není !!

illis
13. 5. 2016 • 19:53

To já znám jednu fofolačku a ta váží přes 80 kg . Tenhle roztomilý pejsek je mnohem sympatičtější .

petra1904
13. 5. 2016 • 10:22

Moc díky za názor, i ten nás posouvá dál

-bello-
13. 5. 2016 • 09:03

KOUDY , držím ti palce

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.