Vesnice smrti: 381 sebevražd za rok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vesnice smrti: 381 sebevražd za rok!

Ve vesnici se věří, že lidi k sebevraždám vede ďábel.
Ve vesnici se věří, že lidi k sebevraždám vede ďábel. (Foto: ara)

V průměru jeden mrtvý za rok z každé rodiny. To je děsivá bilance, která se podepsala na pověsti indické vesnice Badi. Té už se neřekne jinak než „vesnice smrti“.

„Celkem tady žije asi 320 rodin a nejméně jedna osoba z každé rodiny už spáchala sebevraždu,“ konstatovala starostka Badi Rajendra Sisodiya. Sama má se sebevraždami osobní zkušenost. Před dvěma měsíci se jí oběsil bratranec a v minulosti se k dobrovolnému odchodu ze světa rozhodla také její matka a bratr, uvedl deník Blesk.


Sebevražedné šílenství nepolevuje, naopak. Z policejních statistik vyplývá, že za první tři měsíce roku 2016 si na život sáhlo neuvěřitelných 80 obyvatel! Vesničané si to nedovedou vysvětlit jinak, než že jejich vesnici proklel ďábel! Odborníci mají ale jiný pohled na věc. Za vše prý mohou pesticidy. Zdejší zemědělci používaji totiž při pěstování obrovské množství pesticidů. Ty způsobují podle psychiatra Srikantha Reddyho deprese a schizofrenie, které jsou příčinou hromadných sebevražd.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.