V cele bez záchodu! S vrahy, co mají AIDS | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

V cele bez záchodu! S vrahy, co mají AIDS

Na Seychelách si užíval s manželkou Kateřinou.
Na Seychelách si užíval s manželkou Kateřinou. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Vypadalo to jako jasná záležitost, když ministr vnitra Ivan Langer (ODS) v pondělí triumfálně oznámil, že jihoafrická policie zadržela uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře a že s jeho vydáním nebude problém.

Vypadalo to jako jasná záležitost, když ministr vnitra Ivan Langer (ODS) v pondělí triumfálně oznámil, že jihoafrická policie zadržela uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře a že s jeho vydáním nebude problém. Jenže ouha! Ono to asi nepůjde tak jednoduše. JAR totiž už dva roky zadržené cizince nikam nevydává. Krejčíř navíc tvrdí, že není českým občanem a ohání se pasem Seychelských ostrovů.

Jak to dopadne?

  1. Propustí ho 25 %
    Soud Krejčíře propustí na kauci z vazby. To by pak dostal obojek, který by monitoroval jeho pohyb 24 hodin denně. Krejčíře nakonec jeho právník Hugo van den Westhuizen ze šlamastyky vyseká. Uprchlý miliardář se vrátí zpátky na Seychely za manželkou Kateřinou a synem Denisem. A po čase se pokusí odjet do další země, aby se dostal k miliardě korun, které má uloženy v různých státech. Spekuluje se, že právě kvůli tomu prý minulý týden odletěl do JAR.
  2. Vydají ho do Česka 65 %
    Jihoafrický soud rozhodne o jeho vydání do Česka. Krejčíř u nás bude obviněn z několika trestných činů a skončí v chládku na pěkně dlouhou dobu.
  3. Uteče z vězení 9 %
    I když se jihoafrická justice chvástá, že nic takového by se jí stát nemohlo, všichni máme na paměti slavný Krejčířův útěk z jeho černošické vily. A pokud Krejčíře pustí soud z vazby a nasadí mu jen obojek, může se stát cokoliv…
  4. Zemře ve vězení 1 %
    V životu nebezpečném jihoafrickém vězení se znelíbí některému spoluvězni, který se s ním asi mazlit nebude. Může také dostat například tuberkulózu, která bez léků bývá smrtelná. Také je tu riziko nakažení virem HIV od spoluvězně.

Takhle žil Krejčíř na Seychelách

  • Hlavně zpočátku si vychutnával sladký život miliardáře.
  • S rodinou obýval rozlehlou luxusní vilu obehnanou vysokými zdmi s volným přístupem na soukromou pláž.
  • Chodil do drahých restaurací, nakupoval ve značkových obchodech, čas trávil golfem, koupáním v moři, psaním pamětí a hraním se synem a svými psy.
  • Chtěl na ostrově založit pivovar.
  • Pak ho ale usedlý život na malém ostrůvku, kde se všichni znají a které se autem objede kolem dokola za tři hodiny, začal nudit. Z Česka byl zvyklý na „adrenalin“ v podnikání, diskotéky a cestování.

Tak žije nyní v africkém vězení

  • Žaláře v JAR patří mezi nejdrsnější na světě. V cele pro 18 lidí je namačkáno na 50 vězňů, kteří žijí v otřesných podmínkách. Tam byl Krejčíř první dny. Teď je v cele »jen« s deseti vězni.
  • Teplota v cele je až 50 °C. Nemoci jako svrab, žloutenka a tuberkulóza jsou běžné. V cele je jen „suchý“ záchod – díra v zemi.
  • Hodně vězňů je nakaženo virem HIV. Lékařská péče je otřesná, chybí důležité léky a není zde nikdo, kdo by prováděl chirurgické zákroky. Ošetření si musí vězni platit.
  • Nejhorší je to v noci. Za postel musíte platit, a tak někteří spí vestoje. Vládne tvrdý kázeňský režim. Budíček je v šest hodin a večerka v devět.
  • Vězni jsou trestáni dozorci výprasky, zadržováním pošty a omezováním jídla. Oblíbeným »šprýmem« dozorců jsou takzvané kohoutí zápasy, kdy jsou do jedné cely zamčeni dva vězni, kteří se navzájem nesnášejí.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.