Porod s epidurálem? Ze zdravé rodičky mrzákem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Porod s epidurálem? Ze zdravé rodičky mrzákem!

Žena po porodu s epidurálem ochrnula.
Žena po porodu s epidurálem ochrnula. (Foto: ara)

Příchod dítěte na svět je krásnou, ale pro ženu dost bolestivou událostí v životě. Úlevou od bolesti může být epidurální anestezie i ta má však svá rizika. Téhle ženě hrozí, že po porodu dcery Amelie, se už nikdy nepostaví na nohy.

Irrum Jetha (34) využila epidurální anestezii, protože jí to doporučil doktor, vzhledem k tomu, že v mládí prodělala závažnou operaci srdce. Měl to být způsob, jak v průběhu porodu tomuto životně důležitému orgánu ulevit. Všechno probíhalo naprosto standardně, Irrum porodila zdravou dceru. Jenže pak se euforie začala obracet v tragédii.

Když ani druhý den žena neměla cit v nohou, začali už panikařit i lékaři. Byla převezena na specializovanou kliniku Charing Cross, kde odhalili, že epidurál jí způsobil krevní sraženinu. Ta tlačí na míchu a žena už 20 měsíců není schopna chodit.

„Z aktivní ženy jsem se stala zcela závislou na Adamovi. Nejenže se musí starat o Amelii, ale stal se i mou pečovatelkou,“ uvedla Irrum pro britský DailyMail a dodala, že teď je většina starostí o rodinu na jejím manželovi.

Ochrnutá maminka stále doufá, že se na nohy opět postaví, každý den tráví dlouhé hodiny cvičením. Zdá se, že by jí mohla pomoci rehabilitace v Německu, která by však stála 40 000 britských liber. Její smutný případ je momentálně i předmětem soudního řízení.

 



Přečtěte si
ellenic
17. 7. 2016 • 13:49

petrmetr Ona není blbá, prodělala operaci srdce, takže normální porod by byl pro její srdce velkou zátěží, proto byl porod s epidurálem. Když nevíš, tak neplácej blbosti .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.