Experti radí: Jak dostat to nejlepší z těla v závislosti na čase! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Experti radí: Jak dostat to nejlepší z těla v závislosti na čase!

Jak dostat ze svého těla to nejlepší? Vše ovlivňuje čas a denní doba...
Jak dostat ze svého těla to nejlepší? Vše ovlivňuje čas a denní doba... (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

V životě je důležité sledovat načasování. Naše životy se řídí tím, jestli je světlo nebo tma a zvyklo si na určitý rytmus. Kdy se snažit o miminko, kdy cvičit a kdy naposledy jíst?

6 hodin – Od šesté hodiny ranní až do poledne hrozí největší pravděpodobnost prodělání infarktu. Je to tím, že je naše krev lepkavá a náchylná k tvorbě sraženin.

7 hodin – Vznik rýmy, migrény nebo bolesti kloubů. V tuto hodinu hrozí největší riziko.

8 hodin – Pokud se právě probudíte a máte v rodinné anamnéze srdeční choroby, tak buďte opatrní a nikam nechvátejte. Pokud se snažíte zhubnout, tak si nastavte budík o hodinu dříve a zacvičte si. A jestli se snažíte o miminko, tak je právě osmá hodina naprosto skvělá, protože má muž nejvyšší počet spermií.

9 hodin – Devátá až dvanáctá hodina je ideální pokud se chystáte na operaci, je zde totiž nejnižší šance na nežádoucí příhody.

10 hodin – Tato hodina je skvělá pokud se chytáte na nějakou zkoušku či pracovní meeting. Jsme totiž ve střehu a náš mozek odvádí špičkový výkon.

11 hodin – Naplánujte si složité úkoly. V tuto hodinu nejlépe funguje logické uvažování, soustředění se a krátkodobá paměť.

12 hodin – Ve dvanáct hodin je nejpravděpodobnější začátek bolesti a ztuhlosti kloubů. Vrcholí potom v odpoledních hodinách.

13 hodin – Správný čas k jídlu, pokud cvičíte v odpoledních nebo večerních hodinách. Když se teď najíte, zajistíte svému tělu dokonalé palivo, ale bude mít dost času vše strávit.

14 hodin – V této době se cítíme nejvíce vyčerpaní a neschopni se soustředit. Místo toho, abyste sáhli po něčem sladkém, tak se protáhněte, napijte se vody nebo si dejte nějakou zdravou svačinku.

15 hodin – V tento čas rozhodně nechoďte na žádné operace.

16 hodin – Běžte cvičit! Aerobní cvičení v těchto hodinách funguje nejlépe. Nejlépe totiž dýcháme mezi 16-17 hodinou.

17 hodin – Pokud jste cvičili, tak si dejte svačinu – vhodný je protein nebo něco, co obnoví hladinu cukru ve vašem těle.

18 hodin – Pokud chcete budovat svalovou hmotu, tak mezi osmnáctou a dvacátou hodinou je naprosto ideální čas. Síla a flexibilita je na vrcholu.

19 hodin – Po devatenácté hodině už nejezte nic velkého.

20 hodin – Dejte si svou poslední kávu, jinak se nevyspíte.

22 hodin – Pokud trpíte astmatem, tak je správný čas na použití inhalátoru. Noční astma je totiž velmi časté a nejvíce mezi druhou a čtvrtou hodinou ráno.

23 hodin – Pokud máte problémy s trávením, tak je ten správný čas, abyste si vzali prášek. Žaludeční kyselost je nejvyšší a je tedy velmi pravděpodobné, že se vám v leže dostane žaludeční kyselina do jícnu a pěkně vás pozlobí, dle informací z webu dailymail.co.uk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.