Shinda poprvé ukázala mládě: Je to jedlík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Shinda poprvé ukázala mládě: Je to jedlík!

Je to miláček.
Je to miláček. (Foto: Karel Kopáč, Zoo Praha)

Gorilí samice Shinda (24) v pražské zoo všem vyrazila dech. Nikdo už nevěřil, že bude mít někdy potomka. V sobotu přišel šok. Aniž kdo tušil, že čeká mládě, porodila. Podle prvního pozorování ošetřovatelů je to asi syn.

Shindě se tak splnil její velký sen. Má vlastního potomka a prý je to jedlík po mámě. Včera mládě poprvé ukázala návštěvníkům zoo. I když byla Shinda dlouho Richardovou favoritkou, potomků se ne a ne dočkat, a tak brala často mláďata své sestře Kijivu. Tenkrát byla po Richardovi druhá ve skupině a první ze samic. „Když poprvé sebrala Kijivu Moju (pozn. red. – první gorilka narozená v Česku), báli jsme se. Nevěděli jsme, co to znamená. Vždy si ji ale půjčila a pak ji zase vrátila mámě,“ vzpomíná bývalý ošetřovatel pražských goril Marek Ždánský.

Jak si to Shinda představovala, dala jasně najevo už včera, když půjčila svého prvního potomka Kijivu, šla se klidně napít a pak si ho od ní zase vzala zpátky. „Vždycky na ní bylo vidět, jak silně po mláděti touží. Nechápala, proč ho nemá. Richarda totiž sváděla často a pravidelně,“ dodává Ždánský.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.