Slavil, až uhořel v kanálu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Slavil, až uhořel v kanálu...

Hasiči v dýchacích přístrojích zakouřený kanál prohledávali. Na dně nakonec našli tělo mrtvého bezdomovce Martina.
Hasiči v dýchacích přístrojích zakouřený kanál prohledávali. Na dně nakonec našli tělo mrtvého bezdomovce Martina. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Od svíčky z dortu tenhle požár asi nevznikl... Bezdomovec Martin S. (†44) z Vintířova na Sokolovsku uhořel v kanálu den po svých narozeninách.

Událost se stala včera kolem osmé ráno. Hasičům ji nahlásila maminka šestnáctiletého Jirky, která se muži bez domova snažila pomáhat. „Mamka se s Martinem kamarádila už od dětství. Hrozně chlastal, denně byl někde ožralej. V tom kanálu žil dlouho. Zrovna ve středu slavil narozeniny,“ vypráví o místním bezdomovci Jirka.


Jeho máma Martinovi nosila jídlo a chodila ho kontrolovat. Nezapomněla na něj ani včera. „Viděla, jak se z kanálu valí kouř, a tak zavolala hasiče,“ dodává chlapec. Přivolaní záchranáři dorazili na místo vmžiku. „V dýchacích přístrojích jsme zakouřený prostor prohledali. Muže jsme našli ležícího na dně kanálu, bohužel bez známek života,“ říká mluvčí hasičů Martin Kasal. Příčina požáru je v šetření.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.