Zázrak! Už nemusíte solit a to díky jedinečné vidličce… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zázrak! Už nemusíte solit a to díky jedinečné vidličce…

Sůl jíme v nadměrném množství a díky přelomovému a geniálnímu vynálezu ji nebudeme muset jíst vůbec!
Sůl jíme v nadměrném množství a díky přelomovému a geniálnímu vynálezu ji nebudeme muset jíst vůbec! (Foto: Aha! - ara)

S novým vynálezem, který by měl omezit, až úplně zrušit solení, přišla japonská univerzita. Jedná se o neuvěřitelnou vidličku, která…

Revoluční vidlička, která sama generuje slanou chuť, je teprve ve fázi testování, ale můžete si ji vyzkoušet ještě předtím, než se objeví na trhu. Bohužel kvůli tomu ale budete muset odcestovat do Japonska, protože je to možné pouze v tamní restauraci s názvem No Salt Restaurant.

Vidlička vydává slabý elektrický výboj, který simuluje chuť soli. Má v sobě zabudovanou baterii a tři tlačítka, které vždy, když si sousto vložíte do pusy, musíte chvilku držet, aby se generovala chuť slanosti.

S tímto nápadem přišel Hiromi Nakamura z Tokijské univerzity. Vynálezce bral ohled na to, že jíme až moc soli, která pro naše tělo není vůbec zdravá. Není to úžasné?

Bohužel je slanost vyvolaná pouze na cjvilku a to ve chvíli kdy mačkáte tlačítko. Vidličku si budete moci pořídit za 430 Kč možná už příští rok, uvedl server Telegraph.

Mořská sůl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.