Hokejem pro nemocné děti! Aha! pomáhá prckům s rakovinou a obrnou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hokejem pro nemocné děti! Aha! pomáhá prckům s rakovinou a obrnou...

O zábavu pro děti se postarali Maxíci.
O zábavu pro děti se postarali Maxíci. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Rakovina, mozková obrna... Bedříšek (4), Natálka (3) či Eliška (3) měli poznávat svět, užívat si her a radostí. Místo toho se rvou s těžkými nemocemi, neustále jsou po špitálech, užívají léky a denně musí rehabilitovat. Na pomoc malým pacientům proběhl v Plzni benefiční zápas Hvězdy hvězdičkám. A přidal se i deník Aha!.

Příběhy Bedříška, Natálky a Elišky s dětskou mozkovou obrnou se na stránkách Aha! objevily v minulých dnech. „Na jejich podporu jsme s Nadací Šťastná hvězda vymysleli hokejové utkání hvězd a celebrit, Nadace Šťastná hvězda, kde zahrají profesionálové i celebrity. Výtěžek pak poputuje na děti z Nadace a dětskou onkologii v Plzni,“ pravil Aha! organizátor a hokejista Jan Platil (33).

„Sám jsem viděl na Hemato-onkologické klinice v Olomouci, co je to za utrpení. Je to fajn podpořit takovou věc. Přijet zadarmo, věnovat nějakou korunu, pomoct. Tak tohle uděláme okamžitě a vždycky,“ měl jasno někdejší skvělý gólman a vyhlášený vtipálek Martin Altrichter, který si pro dobrou věc nechal dát nějaký ten gól. „Rádi pomáháme dětem a pobavíme lidi,“ dodal. Na led tak poprvé od ukončení kariéry vyjel nejen legendární hokejista a naganský vítěz Martin Straka, ale i redaktor Aha!. Ve třech třetinách po 15 minutách přispěl gólem k vítězství žlutého týmu nad bílým a také vynikající atmosféře, kterou ještě víc rozproudilo vystoupení pohrobka Maxim Turbulenc – kapely Maxíci.

Dětem pomůže pokračování internetová aukce kapitánského dresu českého reprezentanta Tomáše Plekance (33) z olympiády ze Soči. Vyvolávací cena je 25 tisíc korun, více informací naleznete na stránkách www.stastna-hvezda.cz.

Chcete dětem pomoct?

Nadační fond Šťastná hvězda vytvořil pro Bedříška, Elišku a Natálku sbírkový účet. Přispět můžete jakoukoli částkou
Číslo účtu: 29 00 55 96 42/2010,
variabilní symbol Bedříšek: 2609
variabilní symbol Natálka: 0606
variabilní symbol Eliška:1112



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.