Šokující video: Krvavé vymítání ďábla?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šokující video: Krvavé vymítání ďábla?!

Mladá žena se svíjí v křeči a plive krev...
Mladá žena se svíjí v křeči a plive krev... (Reprofoto YouTube.com)

Plive krev, svíjí se v křeči, vrčí, zuřivě gestikuluje... Tahle žena ale není ani zraněná, ani smyslů zbavená, to z ní prý zrovna vymítají ďábla. „Je to tajný rituál exorcistů!“ tvrdí někteří o tříminutovém videu, které teď koluje po sociálních sítích.

Na záběrech je vidět mladá žena, pod kterou jsou namalované nějaké symboly. Zatímco ona klečí na pláži a plive krev, za ní stojí muž a v klidu pokuřuje. Chvílemi je vidět, že se ji snaží uklidnit, když má záchvat, když na čas ztratí vědomí, za hlavu ji udržuje vestoje. Další muž na ni mluví španělsky (někteří se proto domnívají, že bylo video natočeno někde v Latinské Americe), žena sebou po celou dobu škube, vydává nesrozumitelné skřeky, z úst se jí valí krev. Obřad končí tím, že muž uchopí ženu za zápěstí, udělá s ní pár dřepů a kolem stojící lidé tleskají. Démon z jejího těla je prý venku... Pozná se to podle toho, že přestala krvácet, chroptět a opět získala kontrolu nad svým tělem.


Video se objevilo v době, kdy se zvýšily počty exorcistů i jejich vymítacích rituálů v Jižní Americe. „Všichni obyvatelé Latinské Ameriky mají pro exorcismus cit – pro ně je existence ďábla součástí jejich víry,“ vysvětluje mexický kněz Cesare Truqui, který se už několik let vymítáním démonů z těla sám zabývá.Více informací o zdravotním stavu ženy či místo, kde byly snímky pořízeny, se však doposud neobjevily.

Vymítal i papež František?
O ďáblu často mluví i papež František (79), který prý má s jeho vymítáním vlastní zkušenosti. Během mše na Svatopetrském náměstí před dvěma lety položil ruce na hlavu nemocnému poutníkovi na kolečkovém křesle. Poté pronesl modlitbu, muž se začal zničehonic třást a pak se sesunul do křesla. Stejně to dělají právě i exorcisté. „Vymítači ďábla jsou důležití, pomáhají lidem bojujícím s démony,“ nechal se slyšet František. Podle některých informací praktikoval exorcismus v letech 1982 a 2000 i papež Jan Pavel II. (†84).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.