Pasažéři v šoku! Za jejich krvavý let mohly... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pasažéři v šoku! Za jejich krvavý let mohly...

Turbulence byly natolik silné, že doslova poničily letadlo a zranily cestující...
Turbulence byly natolik silné, že doslova poničily letadlo a zranily cestující... (Foto Facebook)

Při pohledu na palubu boeingu, který přistál v Thajsku po letu z Indonésie, by leckoho napadlo, že tu byl spáchán teroristický útok. Ulička plná věcí vypadaných z nadhlavních schránek, zakrvácené sedačky... Jenže nešlo o bombu, celou tu spoušť mají na svědomí extrémní turbulence!

Zhruba v polovině tříhodinového letu z Jakarty do Bangkoku se Boeing 777 Thajských aerolinek dostal do neobyčejné silných vzdušných vírů. A jelikož posádku nikdo před špatným počasím nevaroval, většina ze 72 pasažérů nebyla ani připoutaná!

Nebeský lomcovák

Následky byly děsivé. „Bylo to jako na horské dráze, lomcovalo to s námi nahoru a dolů! Všude poletovaly věci, jednoho pána ty otřesy doslova katapultovaly ze sedačky a rozbil si hlavu, ze které mu začala prýštit krev. Lidé panikařili a křičeli,“ popisuje hrozivý zážitek Sarah Jayne Edwards (39), která byla na palubě s dcerkou Lilly. „Když se ke mně přitiskla a ubrečená mi řekla, že se bojí, polila mě hrůza. Snažila jsem se ji utěšit, ale myslela jsem na nejhorší,“ přiznává.

Šest pomlácených

Pilot nakonec dokázal dostat stroj bezpečně na zem, ovšem 6 zraněných lidí potřebovalo do nemocnice. Nikdo naštěstí není v ohrožení života. I muž s rozbitou hlavou, po němž zůstala zkrvavená sedačka, už byl ze špitálu propuštěn. „Nejhorší je, že turbulence přišly bez varování. Byl to nejstrašnější let mého života,“ líčí Sarah.

Takovouhle spoušť turbulence napáchala.

Tady seděl muž, jehož otřesy katapultovaly ze sedačky a on si rozbil hlavu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.