Matku čeká soud za kojení dcery! Táta už byl odsouzen... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Matku čeká soud za kojení dcery! Táta už byl odsouzen...

Matku čeká soud za kojení sedmileté dcery.
Matku čeká soud za kojení sedmileté dcery. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Ve Švýcarsku se bude muset před soudem zpovídat matka, která dávala prs sedmileté dceři, ačkoli ji už nekojila. Čeká ji obžaloba ze sexuálních deliktů a zneužívání, uvedla místní média. Otec děvčátka byl jako spolupachatel už odsouzen k peněžité pokutě.

Soud v městě Dietikon u Curychu bude řešit, zda se žena dopustila porušení zákona, když nechávala svou dceru sát prs, i když už dávno neměla mateřské mléko. Holčičku takto "uklidňovala" nejméně tři roky.

Věc začala justice řešit před dvěma lety, když žena opustila svého manžela i dceru. Muž pak na ni podal trestní oznámení. V něm uvedl, že se mu chování manželky nelíbilo, nedokázal s ním ale nic dělat. Stížnost nicméně podal až poté, co už s ní nežil v jedné domácnosti.

Prokuratura ho obžalovala jako spolupachatele a dnes byl odsouzen k peněžité pokutě ve výši 2700 franků (asi 70.000 Kč).

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, aby děti do šesti měsíců věku byly výhradně kojeny. Jako doplňková potravina je podle odborníků mateřské mléko výhodné nejméně do dvou letu věku dítěte. Matky, které své děti kojí déle, vzbuzují v mnoha v eropských zemích často kontroverze.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.