Tajemná díra v Číně: Spolykala 25 tun ryb! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemná díra v Číně: Spolykala 25 tun ryb!

Je díra dílem mimozemšťanů?
Je díra dílem mimozemšťanů? (Foto: Profimedia.cz, ara)

Pětadvacet tun ryb mu zmizelo za několik desítek minut tajemnou obří dírou uprostřed jezera. Zatímco si čínský rybníkář drbe hlavu a s černým humorem tvrdí, že rybám narostla křídla a ony uletěly, ostatní v okolí hovoří o tom, že jde o dílo mimozemšťanů.

K nevysvětlitelnému jevu došlo v čínské provincii Kuang-si Čuang. Tamní farmář Jang si opravil jezírko a vysadil do něj 25 tun ryb. Tento týden ale v jednom rohu jezírka vznikl obří kráter, který během pár minut vcucnul okolní bahno a všech 10 tisíc ryb násady. „Nejprve jsem si všiml, že mi povážlivě klesá vodní hladina. To byly čtyři ráno, když jsme šel na pravidelnou kontrolu farmy. V sedm hodin už bylo všechno pryč, voda i ryby zmizely v té díře,” uvedl Jang, kterému vznikla škoda v přepočtu 2 miliony korun.


Základna UFO?  
Na místo okamžitě přispěchali milovníci konspiračních teorií, protože takový kráter se neobjevil na Zemi poprvé. „Kdyby to byl klasický propad zeminy, nebyly by stěny té díry přesně kolmé. A kam se všechna ta voda a ryby poděly, tady nejsou žádné podzemní šachty? Tam dole musí být velký dutý prostor a my soudíme, že by mohlo jít o vchod nebo východ velké podzemní základny UFO,“ uvedl Scott Waring z webu UFO Sightings Daily. 

Výbuch plynu? 
Scott Waring měl v něčem pravdu. Podobných tajemných kráterů se po celém světě nachází hodně. Největší údiv vědců vyvolala na konci loňského roku 50 metrů hluboká díra, která zničehonic vznikla na Sibiři. I tady se hovořilo o práci mimozemšťanů, vědci se nakonec přiklonili k verzi, že jámu vytvořil výbuch podzemního ložiska plynu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.