Kauza Nečesaný: Proti Lukášovi (23) svědčí brutální vrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kauza Nečesaný: Proti Lukášovi (23) svědčí brutální vrah!

Lukáš Nečesaný s tátou Luďkem včera svolali tiskovou konferenci.
Lukáš Nečesaný s tátou Luďkem včera svolali tiskovou konferenci. (Foto Aha!: Martin Přibyl, ara)

Nejdříve ho zavřeli, po dvou letech propustili a nyní se ho snaží znovu zavřít do vězení. A to za pomoci výpovědi brutálního vraha! To je kauza Lukáše Nečesaného (23), odsouzeného za údajný pokus o vraždu kadeřnice Ludmily B. v Hořicích na Jičínsku.

Lukáš Nečesaný byl loni propuštěný z vězení po rozhodnutí Nejvyššího soudu, který kauzu vrátil k novému projednání. Vyšetřovatelé se ale mladíka snaží dostat za mříže znovu. Tentokrát s využitím svědectví brutálního vraha Elišky (†21) Jiřího Fundy (26).

Svěřil se s vraždou?

Bývalý spoluvězeň Nečesaného Funda z vězení napsal vyšetřovatelům dva dopisy. V prvním tvrdí, že se mu Nečesaný na cele k vraždě přiznal, ve druhém to popírá. Minulý týden ale přesto proti Lukášovi vypovídal u soudu. „Řekl mi, že neví, z jakého důvodu to spáchal. Prý má ale nejlepšího právníka, který ho z toho dostane,“ řekl mu údajně na cele Nečesaný. Funda promluvil až po Lukášově propuštění, protože mu to údajně »připadalo nespravedlivé«.

Bál se o život

Podle tvrzení své babičky Magdaleny Miklošové (71) vypovídal Funda proti Nečesanému ze strachu. Ve vězení měl být šikanovaný, poté ho bachaři umístili na samotku, bere antidepresiva. „Omlouval se, že prý udělal, co udělal, a že se hrozně bojí. Hlavně o svůj život,“ uvedla v rozhovoru pro Blesk Miklošová. „Dopustil se vraždy, svoji oběť patnáctkrát bodnul. A tento cynický člověk má teď být svědkem? To je zvrácenost!“ prohlásil včera na adresu Jiřího Fundy předseda spolku Šalamoun John Bok.

Kauza Nečesaný

Lukáše Nečesaného poslal soud do vězení za pokus o vraždu kadeřnice Ludmily B. v Hořicích. Tu v lednu 2013 útočník málem ubil polenem k smrti. Nejvyšší soud loni rozsudek zrušil a Lukáš byl propuštěný na svobodu. Případ nyní znovu projednává Krajský soud v Hradci Králové. Korunním svědkem proti Nečesanému je právě odsouzený vrah Jiří Funda. Ten si odpykává 25 let ve vězení za vraždu své známé Elišky (†21) v jejím bytě na pražském Vyšehradě. Zabil ji kvůli 15 tisícům korun, které poté utratil za elektrickou kytaru.



Přečtěte si
6010
31. 3. 2016 • 11:01

No i když je svědek brutální vrah, tak proč by nesvědčil? Pokud se mu Nečesaný ve slabé chvilce svěřil, že tu kadeřnici přepadl, tak ať to hezky řekne.Docela by mne evokovalo, kdyby Nečesaný byl vinný a chodil si na svobodě a smál se nám všem do obličeje tím svým přiblblým ksichtem.A ten jeho tatík také není svatý.Jablko nepadá holt daleko od stromu.Jsou to dva darebáci.

Inka
31. 3. 2016 • 06:56

Úsměv za každých okolností a la Kramný ....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.