Pes Lucky (6) trpí jako člověk: Má svalovou dystrofii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pes Lucky (6) trpí jako člověk: Má svalovou dystrofii!

Lucky trpí vzácnou svalovou dystrofií.
Lucky trpí vzácnou svalovou dystrofií. (Foto Bull Azyl Čáslav)

Lucky znamená šťastný. Pejsek Lucky si ale zatím ve svém životě příliš radosti neužil. Bojuje se zákeřnou svalovou dystrofií.

Lucky je šestiletý americký pitbulteriér. Majitel se ho vzdal a pejsek skončil ve velmi špatném stavu v útulku. Měl zdeformovanou hlavu, byl vyhublý, slabý, bez života.
V něm si ho všimla milovnice psů Claire Kaudlová a rozhodla se Luckyho odvézt do své záchranné stanice Bull Azyl.

„Nikdy nezapomenu na to, co jsme uviděli. Zlomený a zesláblý pes, který jen ležel a přál si zemřít. Trpěl obrovskými bolestmi, které mu neumožňovaly otevřít tlamu. Měl roztržené a zahnisané ucho. Ani se nedovedl postavit na nohy,“ popisuje Kaudlová.

Claire Kaudlová si Luckyho vzala z útulku.

Po návštěvě veterináře testy prokázaly, že Lucky trpí velice vzácnou chorobou, svalovou dystrofií. Zákeřná nemoc je příčinou ochabování svalstva. „Zkoušíme nové metody, nové léky, chodíme s ním každý den na rehabilitace a masáže. Lucky je statečný bojovník, nevzdáváme to,“ dodává Kaudlová.

Miluje psí cukroví, které mu chovatelka peče.
Víte, že...

...v České republice je známo méně než deset případů tohoto onemocnění u psů?

Můžete pomoci?

Lucky žije v Bull Azylu Čáslav. Jeho léčba je časově a finančně velmi náročná. Pejsek je skvělý společník a za vše se odvděčí. V případě zájmu Luckymu pomoci můžete volat na číslo 604 248 474.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.