Únosce egyptského letadla s falešným sebevražedným pásem: Prošel dvěma kontrolami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Únosce egyptského letadla s falešným sebevražedným pásem: Prošel dvěma kontrolami!

Spoutaného únosce odvážejí do vazby.
Spoutaného únosce odvážejí do vazby. (Foto Reuters, EPA)

Únosce letadla, které v úterý skončilo na Kypru, asi nebyl takový idiot, jak rozhlašoval egyptský mistr zahraničí. Sajf Addín Mustafa (59) totiž obelstil dvojstupňovou kontrolu na alexandrijském letišti a do letadla prošel s falešným sebevražedným pásem!

Sajf Addín Mustafa (59) prošel na letišti Burg al-Arab v Alexandrii, odkud měl let 181 EgyptAiru směřovat do Káhiry, důslednou bezpečnostní kontrolou. Prošel zřejmě proto, že nevezl žádné nepovolené předměty – v brašně měl vedle osobních věcí jen pár plastových krytů k iPhonu, hadiček či drátů a pruh látky.

Šacovali ho

Na záznamech z bezpečnostních kamer je vidět, že svou kabelu poslal skrz rentgen, sám se bez starostí podrobil osobní prohlídce. Muž od scanneru mu dokonce prohmatával břicho a boky, je tudíž nepravděpodobné, že by už v té chvíli byl Mustafa opásán napodobeninou sebevražedného pásu. Podobně byl pak kontrolován i na odletové bráně. Pás tak nejspíš sestavil až za druhou kontrolou, těsně před nástupem do letadla...

Podivín, zloděj a překupník drog...

Mustafu k únosu egyptského letadla do Larnaky vedly rodinné problémy. Na Kypru totiž žije jeho bývalá partnerka, která si s sebou po neshodách s manželem odvezla jejich děti. Mustafa také při výslechu řekl: „Co má člověk dělat, když neviděl svou ženu a děti 24 let a egyptská vláda mu v tom brání?“ Sousedi označili únosce za podivína, který míval trable se zákonem.
Má záznam v registru trestů za falšování a byl podezřelý ze zpronevěry, krádeží a přechovávání drog.



Přečtěte si
-bello-
1. 4. 2016 • 10:13

Kdyby jasně řekli, že to byla atrapa. Furt falešný ... co si asi mají lidi představit. ? Opisuje to jeden po druhém stejně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.