Děsivé! Modelka přišla kvůli nemoci o všechny končetiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Děsivé! Modelka přišla kvůli nemoci o všechny končetiny!

Karen Crespo nečekala, že by se jí něco takového stalo!
Karen Crespo nečekala, že by se jí něco takového stalo! (Foto ara)

Dvaatřicetiletá modelka podstoupila čtyřnásobnou amputaci a stala se tak „lidskou figurínou“, jak o sobě sama tvrdí. Přes to všechno, ale dokázala nemožné!

Karen Crespo, která pochází z Los Angeles, má amputované všechny čtyři končetiny, přišla dokonce i o nos a horní ret. Vše zapříčinila zákeřná nemoc meningitida, se kterou bojovala s tím, že jí dávají pouze deseti procentní šanci na přežití.

Naději neztratila a stala se z ní modelka, která byla vůbec první modelkou s čtyřnásobnou amputací, která se kdy prošla po mole na New Yorském Fashion Weeku.

Bývalou zdravotní sestru trápily příznaky podobné chřipce. Její stav se ale rapidně zhoršoval a tak ji lékaři museli nechat v kómatu po dobu patnácti dnů! Její končetiny však zčernaly a nezbývalo tak nic jiného, než je amputovat.

Karen pomohly protézy, které nosí a je za ně opravdu ráda, protože díky nim funguje.

„Jsem jako modelka ve výloze, přičemž čtyřicet procent mého těla je plast. Chůze po mole na Fashion Weeku v New Yorku byla úžasná,“ svěřila se Karen webu Dailymail.co.uk.

„I když jsem se snažila přizpůsobit svému novému životu, tak mi protézy pomohly mnohem víc, než jsem doufala,“ dodala.

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.