Naboural, zabil spolujezdce, nechal ho v autě a šel vyspat opici: S mrtvolou jel 2 kilometry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Naboural, zabil spolujezdce, nechal ho v autě a šel vyspat opici: S mrtvolou jel 2 kilometry!

Palubní deska uvnitř vozu byla celá od krve.
Palubní deska uvnitř vozu byla celá od krve. (Foto: David Malík)

Je tohle vůbec možné? Muž (57) zpitý pod obraz řídil dodávku a havaroval. S mrtvým spolujezdcem (†57) vedle sebe pak ujel dva kilometry, zaparkoval a šel spát.

Havárie se stala včera kolem třetí hodiny ráno mezi obcemi Ostrý a Střezimíř na Benešovsku. Namol opilý řidič nezvládl zatáčku, vyjel mimo silnici a v plné rychlosti narazil do stromu. Náraz byl tak silný, že odhodil auto zpátky na silnici. Šofér začal kličkovat, vjel do protisměru, pak znovu přejel za krajnici, ale nakonec se mu podařilo řízení srovnat. Dodávka byla pojízdná, a tak sešlápl plyn a jel dál. Ve Střezimíři zaparkoval auto, kde bydlel, mrtvého spolujezdce nechal tam, kde je, a odešel spát. Muž na vedlejším sedadle možná v tu chvíli ještě žil.

Auto celé od krve
Kolem osmé ráno si jeden ze sousedů všiml, že Ford Transit má rozbité přední sklo a nabouraný pravý bok. Jakmile přišel blíž, uviděl na sedadle spolujezdce muže bez známek života a kolem něj plno krve. Okamžitě zavolal policisty a ti našli majitele dodávky spícího v posteli.

Vůbec nezapíral
I když od nehody v tom okamžiku uplynulo víc než pět hodin, šofér ještě nadýchal 1,6 promile a blábolil páté přes deváté. „Že auto řídil, ale doznal,“ potvrdil Aha! mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Přesnou příčinu smrti a dobu úmrtí spolujezdce s určitostí stanoví nařízená soudní pitva.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.