Vězni šplhají do vrtulníku...strážní stojí jako opaření! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vězni šplhají do vrtulníku...strážní stojí jako opaření!

Vězni se dlouho na svobodě neohřálo! Strážníci je rychle chytili!
Vězni se dlouho na svobodě neohřálo! Strážníci je rychle chytili! (Foto Youtube.com. Profimedia.cz)

Kanada zažila v roce 2013 příběh jako z akčních filmů o Jamesi Bondovi. Dvojice trestanců uprchla z vězení za bílého dne, když vyšplhala po laně do vznášejícího se vrtulníku a odletěla do hor. Teď se objevily dosud nezveřejněné záběry z této akce.

Záznamy z vězeňských kamer ukazují, že útěk století z káznice St-Jérôme byl dokonale naplánován, trval pouhých šest minut a strážní při něm stáli jako solné sloupy.

Ve vrtulníku byl pilot a jeho dva ozbrojení komplicové. Ze stroje spustili provazový žebřík, po němž vyšplhali Benjamin Hudon-Barbeau (39) a Danny Provencal (36) na palubu. Podařilo se jim to na čtvrtý pokus (žebřík se zachytával za předměty na zdi věznice), mocně jim pomáhali i oba muži z helikoptéry.

Svobody si neužili

Bláznivá historka dostala další náboj, když Hudon-Barbeau po útěku zavolal do rozhlasu a varoval, že raději zemře, než by se vrátil za mříže. „Nechci nikomu ublížit. Nejsem zabiják. Nikdy jsem nic neprovedl nikomu nevinnému. Útěk nebyl ta nejlepší věc, kterou jsem kdy udělal, ale už jsem nechtěl zůstat ve vězení,“ řekl člen motorkářského gangu Hells Angels, obviněný z vraždy.

Svobodu si však vězni dlouho neužili, policie je rychle oba dopadla v horské chatě...

Přečtěte si
fill-ll
22. 3. 2016 • 15:48

prej utek stoleti to musel nekdo v aha spadnout na hlavu ne?? Presne tohle udelal Pascal Payet hned 2x po sobe a to v roce 2001 a 2003 ve veznici Luynes a v roce 2007 takhle pomohl utect jeste dalsim 3 veznum. . Ze jsou v blesku a aha sami negramoti se vedelo, ale ze budou ze sebe delat jeste tupe sasky, to jsem necekal . Kretenci z aha zaperlili a pobavili.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.