Gynekolog vinný za smrt pacientky padělal dokumentaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gynekolog vinný za smrt pacientky padělal dokumentaci!

Gynekolog Ivan Š. vinu odmítá.
Gynekolog Ivan Š. vinu odmítá. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Tak dlouho léčil gynekolog Ivan Š. svou pacientku Ivetu S. (†42) z Podbořan bylinnými koupelemi, až podlehla rakovině. Teď se před soudem zodpovídá ze zanedbání péče a padělání zdravotní dokumentace.

Žena, po které zůstaly tři dcery, si stěžovala na bolesti, výtoky a krvácení. Lékař ji ale podle státního zástupce nevyšetřoval důkladně, neudělal jí cytologické vyšetření a podle manžela jí doporučoval jen koupele z bylin. Když ji konečně poslal do nemocnice, bylo už pozdě. Lékař ale namítá, že k němu žena nechodila pravidelně, vyšetření odmítala a nespolupracovala.


U soudu včera vypovídal i znalec Radim Uzel, který měl k dispozici nejdříve jen výpis z dokumentace, ze kterého podle něj vyplývá, že se lékař pacientce věnoval nedostatečně. Později dostal kompletní dokumentaci, v níž byly poznámky o tom, že žena vyšetření odmítala, na kontroly nechodila a antikoncepci brala nepravidelně. Z toho znalec usoudil, že si za svůj stav mohla částečně i sama...

Znovu pak obrátil poté, co mu státní zástupce sdělil závěry grafologa, podle nějž lékař poznámky o neukázněnosti pacientky do dokumentace dopsal dodatečně. Znalec se pozastavil nad způsobem vedení zdravotní dokumentace, která byla celá psána ručně, a byla proto těžko čitelná. „To je utrpení, číst to,“ prohlásil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.