Tramvaj čpící potem? Tenhle chlápek na to vyzrál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tramvaj čpící potem? Tenhle chlápek na to vyzrál!

Pocení je nepříjemná záležitost nejen pro nás, ale také pro naše okolí.
Pocení je nepříjemná záležitost nejen pro nás, ale také pro naše okolí. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Nechvalně známé koláče potu nejsou příjemné asi nikomu. Ať už se na ně máme koukat u ostatních nebo je – nedej bože – mít na vlastním triku. Pocení je neúprosné a každý s ním bojuje po svém.

Dvanáct let bez sprchování a bez koupání. To je způsob, kterým nad potem vyhrál mladý chemik z amerického Bostonu. Ač je to neuvěřitelné, skutečně není třeba provádět denní hygienu k tomu, aby člověk nebyl cítit potem. David Whitlock na to přišel, když pozoroval koně, který se válí v prachu a zároveň si při tom uvědomil, že člověk je vlastně jediný tvor, který se cíleně zbavuje tzv. „hodných“ bakterií, které chrání před pocením, uvedl web stoplusjednicka.cz.


Tyto bakterie čeledi nitrosomonas jsou totiž schopny rozkládat nejrůznější látky včetně čpavku, který člověk vylučuje pocením. Zachováváním těchto přirozených bakterií tak lze zabránit tomu, abyste čpěli potem a byli tak nechutní sami sobě i blízkému okolí. To už se Davidu Whitlockovi nestalo celých dvanáct let! Zásadně se totiž vyhýbá používání mýdel a sprchových gelů, které nitritační bakterie ničí. Jako chemik si navíc poradil i s tím, jak si tyhle zázračné potvůrky pravidelně dávkovat a vytvořil z nich sprej s názvem Mother Dirt. Tím dokázal, že vydělat se dá opravdu na všem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.