Máte problémy ve vztazích? Dejte na hvězdy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Máte problémy ve vztazích? Dejte na hvězdy

Hvězdy podle astrologa Milana Gelnara zachraňují vztahy.
Hvězdy podle astrologa Milana Gelnara zachraňují vztahy. (Foto Aha! – Monika Brabcová, archiv M. Gelnara)

Když vám to doma nefunguje, máte víc možností. Vyříkat si to, rozejít se, anebo zajít za astrologem a zjistit, proč tomu tak je z pohledu hvězd. Zda se k sobě vůbec hodíte, v čem a proč si nerozumíte. Pochopit sám sebe a udělat něco pro záchranu vašeho vztahu. Poradit vám s tím může i profesionální astrolog Milan Gelnar (59), který má bohaté zkušenosti jak s hvězdami, tak se svými třemi manželstvími…

Zfetovaný láskou. Podobně, jako by požil drogy, se podle legendárního sexuologa, profesora Petra Weisse může chovat druhým pohlavím oblouzněný člověk. „Zamilovanost je ze sexuologického hlediska stav zúženého vědomí, kdy mozek produkuje tzv. drogy, zaplavuje jimi vědomí a člověk je zfetovaný láskou. Je to past přírody, trvá průměrně dva roky,“ vysvětluje sexuolog, který se praxi věnuje přes 30 let.


Podobnou dobu, ale v oblasti ezoteriky, se pohybuje i profesionální astrolog Milan Gelnar, který s profesorem Weissem naprosto souhlasí. „Zamilovanost není nic jiného než fígl přírody. Ale co bude dál, se teprve uvidí. Každý osudu svého strůjce,“ říká astrolog, který dokáže poradit, jak na svém vztahu zapracovat.

Partneři nepřicházejí náhodou
Láska je euforie, pocit naplněnosti, bezpečí, smysluplnosti bytí, vše co zažíváme, když jsme spokojeni. A podle hvězd? „Hvězdy jsou pro mě takovou kosmickou DNA, v níž je možné vše vyčíst,“ říká astrolog. A když nevíte, zda je váš partner tím pravým? Sestaví vám partnerský horoskop, a hned máte jasno. „Každý náš životní partner je pro nás učitelem. Čím více nás drží pod krkem, tím více nás naučí. Proto má smysl jít do jakéhokoli vztahu i za cenu, že to bude skřípat. Něco nám vždy přinese. Je třeba si uvědomit, že jakýkoli partner, kterého potkáme, nepřišel náhodou, ale proto, aby nám dal nějakou zkušenost a my abychom ji předali jemu. Že někdy je ta zkušenost drsná, o tom nebudeme pochybovat,“ vysvětluje Milan Gelnar, ke kterému nejčastěji přicházejí ti, kteří si nejsou jisti, zda je jejich vztah tím pravým, a chtějí to zjistit. „Protože když je to ten nebo ta pravá, tak to srdce prostě ví a nemusí se rozumu na nic ptát.“

Co prozradí barvy
A jak vše funguje? Pokud máte pochybnosti, dodáte jen svá data, místa a časy narození. Záhy se dozvíte, jak na tom spolu jste, zda to může klapat a co pro to případně musíte udělat. Pokud se na kružnici, která z vašich údajů vznikne, objeví červené a fialové čáry, vztah dříve či později začne skřípat a bude problematický. Naopak modré čáry znamenají tendenci ke klidnému a souladnému vztahu. „První věc, která mě vždy zajímá, jsou živly. Každé znamení patří do jednoho ze čtyř živlů. Například Beran, Lev a Střelec spadají do ohnivého živlu. Čím více je tu symbolů a různých planet, tím více se v člověku projevuje akčnost, bojovnost, dynamika, tah na branku. Čím více má člověk země (znamení Býka, Panny, Kozoroha), tím více se v něm projevují zemské věci. Tito lidé jsou praktičtí a pragmatičtí.“
Znáte svůj živel?
Neznamená to ale, že pokud jsme narozeni například ve znamení Berana, spadáme automaticky do ohnivého živlu. Záleží také na postavení planet a Slunce v době narození. Je to složitější. „Existují i vnitřní živly, které jsou skryté v rámci ročních období a nejsou viditelné. Jaro je například ve znamení Berana, Býka a Blíženců – tedy ohně, země a vzduchu. A kde je voda? Je tu také, ale skrytá a společná pro všechny tři znamení. Třeba Beran je složen z vnějšího ohně a vnitřní vody. Proto je většinou dynamický a výbušný. Mísí v sobě totiž dva protikladné živly – oheň a vodu. V létě je zase schovaný vzduch, v podzimu země a v zimě oheň. Když udělám horoskop, zjistím, jakého živlu má dotyčný člověk převahu a jaký díky tomu je,“ říká astrolog.

Proč to páru neklape
Na tom, v jakém jste s partnerem živlu, také záleží, zda váš vztah bude fungovat. „Můžou se do sebe zamilovat dva, z nichž jeden je ohnivý Pepan a druhá je zemská Maruna. Pepan přijde domů nadšený nápadem, že pojedou do Paříže, a zemská Maruna, která je praktická a pragmatická, hned ohnivého Pepana uzemní a jeho nadšení pomine. Nefunguje to. Nebo se potkají zemský Pepan a vzdušná Maruna. Zemský Pepan je rád doma a má rád klid, vzdušná Maruna už ale vybírá na dovolenou. Čím více se blíží odjezd, tím víc je Pepan nervózní, a vzdušná Maruna nadšená. Ale až dojedou na místo, najednou se to otočí. Pepan je spokojený a Maruna zneklidní. Takže na závěr jsou oba naštvaní a třeba se v důsledku toho i rozejdou,“ vysvětluje astrolog důvody, proč to páru nemusí klapat. Důležité je uvědomit si i to, že každý máme jiné projektování a na svět se díváme jinými brýlemi. „Většinou jde o to, že se nepotkají dva, kteří by měli stejné projektování,“ říká Milan Gelnar. A vznikají konflikty.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.