Neuvěřitelné! Tučňák uplaval přes 5 000 mil, aby se znovu setkal se svým zachráncem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Neuvěřitelné! Tučňák uplaval přes 5 000 mil, aby se znovu setkal se svým zachráncem!

Když Brazilec zachraňoval malého tučňáka z rodu magellanských, netušil, že se z nich stanou přátelé na celý život.
Když Brazilec zachraňoval malého tučňáka z rodu magellanských, netušil, že se z nich stanou přátelé na celý život. (Foto: ara)

Neskutečných 5 000 mil, což je v přepočtu zhruba 8 000 kilometrů, uplave každoročně tučňák Dindim za jednasedmdesátiletým Brazilcem. Ten mu nejen vymyslel toto jméno, ale také zachránil život.

V srpnu roku 2011 si brazilský důchodce Joao Pereira de Souza všimnul, jak se malý tučňák bezvládně potácí na skalách, kam ho vyvrhlo moře. Bez váhání se vydal oslabeného tučňáka zachránit. Od té doby se z nich stali nerozluční přátelé. Tučňák vlnami vyvržený na skály byl celý od oleje, vyhladovělý a zesláblý. Joao Pereira, důchodce a rybář, tučňáka ze skal, o které by ho vlny nejspíš umlátily, odnesl domů, kde o něho několik dní pečoval.


Když nabral potřebné síly, mohl se tučňák z rodu magellanských vrátit zpátky do moře. Což také udělal. Ale za svým zachráncem se nezapomene každý rok vrátit, kvůli čemuž urazí více než 8 000 kilometrů! Každé setkání probíhá stejně, tučňák Brazilce nejen láskyplně ozobává v obličeji, ale také se od něj nechá hladit, přičemž mu odevzdaně leží v klíně, uvádí britský Daily Mail. „Miluju toho tučňáka tak, jako by to bylo mé dítě. A věřím, že i on miluje mě,“ říká se slzami v očích dojatý brazilský stařík.



Přečtěte si
stekajicikocka
10. 3. 2016 • 11:19

Člověk asi zvířata podceňuje .Každý jedinec má svůj odlišný charakter a různý intelekt, a jsou schopni náklonnosti a žárlivosti / nejen k člověku, ale i k jedincům svého druhu/.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.