Jarek Nohavica - Přestal chlastat, vydělal 20 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jarek Nohavica - Přestal chlastat, vydělal 20 milionů!

Jarek Nohavica
Jarek Nohavica (Aha!: Alexandr MALACHOVSKÝ)

OSTRAVA – Koncerty má beznadějně vyprodané, ačkoliv si řada jeho fanoušků stěžuje, jak jsou lístky drahé. Jeho desky se prodávají několikanásobně lépe než alba Karla Gotta nebo Lucie Bílé. O koho se jedná?

O písničkáře Jaromíra Nohavicu (52), zřejmě nejskromnějšího a nejpodivnějšího milionáře českého šoubyznysu.

Jen poslední Nohavicovo album Babylon vydělalo ostravskému muzikantovi miliony. „Když Jarek před lety měnil vydavatelskou firmu, domluvil si exkluzivní smlouvu. Mluví se o tom, že mu připadá až čtyřicet procent z ceny desky. Za takových okolností mu Babylon vydělal hodně přes deset milionů korun,“ tvrdí zaměstnanec jednoho hudebního vydavatelství. Navíc se skvěle jeho desky začínají prodávat i v sousedním Polsku. K tomu zvládne Nohavica ročně ještě přes stovku koncertů, na které je téměř nemožné sehnat lístky. To vše z něj dělá jednoho z nejlépe honorovaných umělců v republice. „Tak dvacet milionů,“ odhaduje roční příjem písničkáře jeden z hudebních manažerů.

Peníze ale nejsou pro Nohavicu příliš velkou motivací. „Že mě písně náhodou živí, to je opravdu náhoda, to beru jako bonus. Já bych to dělal tak jako tak,“ tvrdí Jarek. A svá slova dokládá i činy. „Dostat Nohavicu na nějaké soukromé vystoupení? Tak to je zcela nemožné. A přitom by si tak ročně mohl vydělat miliony,“ tvrdí lidé z jeho okolí. Údajně po sérii beznadějně vyprodaných koncertů v Praze dostal i nabídku na vystupování v gigantické Sazka Areně. Odmítl. „Tak velký koncert bych si s publikem tolik neužil,“ vysvětluje skromně zapálený písničkář. Další miliony vyhodil Nohavica oknem, když na internetu zdarma zveřejnil několik svých nových písniček včetně hitu Ladovská zima. Kdyby je vydal samostatně na desce, vydělal by pořádný balík.

Své bohatství proto bere ostravský bard hodně s nadhledem. „Být bohatý není tak těžké, jak si myslíte. Naučte se něco, za co vám lidé budou dávat dobrovolně své peníze, a když budete trpělivý a pracovitý, za pár let máte peněz jak šlupek. Samozřejmě, můžete i krást. Ale to bych se bál, že skončím někde na dně přehrady,“ říká Nohavica. O svých milionech ale odmítá prozradit víc. „Chceteli vědět, co dělá bohatý člověk s penězi, mám pro vás jednoduchou radu: staňte se bohatým,“ dodává šibalsky. Zjistit, co s penězi dělá Nohavica, ale není zas tak složité. Cenu jeho ostravské luxusní vily odhadl realitní makléř na téměř deset milionů korun. Vedle Nohavicovy vily stojí nový luxusní model Volkswagenu Passat za milion. Jiné boháčské excesy ale u Nohavici nečekejte. Jeho světem zůstávají především jeho písničky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.