Tak to snad ne! Olej měnili na naftu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tak to snad ne! Olej měnili na naftu...

Podvodníci se svými právníky. Zleva Radovan Banyácz (tričko), Zdeněk Kučák (košile), Petr Kajfoš (sedí v obleku) a Jana Míčová (zcela vpravo).
Podvodníci se svými právníky. Zleva Radovan Banyácz (tričko), Zdeněk Kučák (košile), Petr Kajfoš (sedí v obleku) a Jana Míčová (zcela vpravo). (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Ze zahraničí vozili levný minerální olej, který po odbarvení a míchání prodávali jako naftu. Stát tak tři muži a jedna žena připravili na daních o 30 milionů korun.

Petr Kajfoš (42), Zdeněk Kučák (53) a Radovan Banyácz (45) vozili do Česka laciné minerální oleje z Polska a Německa. V Mostkovicích na Prostějovsku je pak odbarvovali a míchali s naftou. Fakturantka Jana Míčová (30) pak vše opatřovala potřebnými dokumenty a zajišťovala jednání s úřady. Olomoucký soud včera přehrál usvědčující odposlechy, za daňové podvody hrozí čtveřici 10leté tresty.

Přečtěte si
frannes
19. 2. 2016 • 19:04

máme tady nevím kolik univerzit a chemických škol, výzkumníků mraky, to by se nedalo přimíchávat do olejů taková příměs neodstranitelná jakoukoliv metodou a odhalitelná bez laboratoře nějakým ručním testerem .Pak by stačilo jednoduchým měřením objevit stopy v naftě a jít po dodavateli a toho odrovnat likvidační pokutou a zákazem činnosti

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.